Hotelschool The Hague opent 'Campus van de Toekomst'

Hotelschool The Hague opent 'Campus van de Toekomst'

De 'Campus van de Toekomst' werd officieel geopend door de burgemeester van Den Haag, de heer van Zanen, Regine von Stieglitz, voorzitter van het College van Bestuur en Hans Meyer, medeoprichter en directeur Zoku Hotels.

Het drietal plaatste een boom op het plein, symbool voor groei, focus op duurzaamheid en oog voor de toekomst. Aansluitend geeft de burgemeester het startsein voor het interactieve forum over City Hospitality en Reinventing Tourism.

Het enorme renovatieproject sluit aan bij de doelstellingen en ambities van de hotelschool. Regine von Stieglitz: 'Hotelschool The Hague is toonaangevend op het gebied van hospitality onderwijs en wil bijdragen aan een duurzame mindset van studenten en medewerkers. Deze nieuwe campus weerspiegelt het niveau én impact die we willen hebben op de toekomstige leiders van de wereld van morgen'.

'Hotelschool onmisbaar voor de stad'

Burgemeester van Den Haag, Jan van Zanen: 'De ambities van de school sluiten aan bij de ambities van de stad. Een internationaal instituut voor hotelmanagement is onmisbaar voor een stad als Den Haag. De aantrekkingskracht op internationale studenten van over de hele wereld wordt gewaardeerd door de gemeente Den Haag en draagt bij aan de gastvrije en inclusieve stad die Den Haag wil zijn'.

Dr. Karoline Wiegerink, lector City Hospitality wordt tijdens het forum vergezeld door Jos Vranken - Managing Director NBTC Nederlands Bureau voor Toerisme & Congressen, Marco Esser - Director The Hague & Partners, Hans Meyer Co-founder & Managing Director of Zoku Hotels and Lara Sarlette Student Hotelschool The Hague. 'Hoe bouw je samen aan gastvrije steden?' is een van de onderzoeksvragen die wordt besproken.

De urgentie en de directe impact van toerisme op de klimaatcrisis is een belangrijke drijfveer voor de panelleden. Daarnaast moeten de belangen van de bewoners, bezoekers en bedrijven in balans zijn. Het panel geeft aan dat de hospitality industrie de verbindende rol kan spelen binnen de gastvrije community