Zeeuwse gemeente zet streep door komst hotel-resort Dormio

Zeeuwse gemeente zet streep door komst hotel-resort Dormio

Plannen van Dormio voor een hotel-resort met 466 kamers bij het Zeeuwse Biggekerke zijn door de gemeente Veere naar de prullenbak verwezen. Er is al langer gemor rond de komst van zoveel kamers, nu is een vergunning uit 2011 ingetrokken.

Dormio Leisure Development wil bij Biggekerke een hotel-resort met 466 bedden bouwen. Het wil daarbij gebruik maken van een omgevingsvergunning die in 2011 is verleend aan de eigenaren van het terrein. Die wilden destijds ook een hotel bouwen maar kregen de financiering niet rond, waarna de vergunning niet werd ingetrokken.

De plannen stuiten nu op weerstand bij de inwoners van Biggekerke en het gemeentebestuur. Ze vinden dat het niet past bij de schaal van dorp. Ook is het in strijd met het beleid van het college dat zo min mogelijk extra toeristische bedden wil.

De gemeente heeft nu die vergunning ingetrokken om de bouw van het complex te blokkeren. Het intrekken van de vergunning is opmerkelijk, schrijft PZC. Vorige week lekte een ambtelijke notitie aan het Veerse college uit waarin staat dat juristen er nadrukkelijk op wijzen dat de kans groot is dat zo’n intrekkingsbesluit door de rechter zal worden vernietigd.

Wethouder Chris Maas (PvdA/GL) zegt echter dat er een afweging van alle belangen is geweest. 'We hebben een zorgvuldige afweging gemaakt.’ En hij geeft aan dat volgens hem er een gerede kans is dat wij winnen als het tot een rechtszaak komt.'

Dormio is er echter van overtuigd dat het intrekken van de omgevingsvergunning voor die bouw van een hotel-resort onterecht is. Directeur Don van Schaik laat weten dat hij in gesprek blijft met de gemeente ‘om te kijken of we tot een oplossing kunnen komen’. Hij geeft ook aan dat hij niet uitsluit dat hij via de rechter de bouw gaat afdwingen.

Los van de plannen in Veere heeft Dormio op dit moment zo'n 1000 accommodaties op zes parken in ontwikkeling.