Van Geloven investeert met nieuwe fabriekshal in capaciteit en innovatie

Van Geloven investeert met nieuwe fabriekshal in capaciteit en innovatie
Cora van Mora opent met onder meer enkele directieleden van Van Geloven (CEO Jan Aaltzen Linde, en fabrieksdirecteur Madelon Hermes midden op foto) de nieuwe fabriekshal.

Snackfabrikant Van Geloven opende in Maastricht een nieuwe fabriekshal om te kunnen voldoen aan de groeiende vraag naar snacks (vooral vegetarisch) in de Benelux en om moederbedrijf McCain Foods te kunnen voorzien van innovatieve kaassnacks voor zijn out-of-home klanten, zoals de bekende internationale fastfoodketens.

In de Limburgse fabriek rollen dagelijks meer dan een miljoen kroketten, frikandellen, bitterballen, smulrollen, kipproducten en bami- en nasisnacks van de band. Met de opening van de nieuwe productiehal creëert Van Geloven bovendien meer dan 100 nieuwe banen bovenop het huidige personeelsbestand van zo’n 400 medewerkers bij de productielocatie in Maastricht.

Productie kaassnacks

Al meer dan 50 jaar produceert Van Geloven het assortiment van Mora in Maastricht. Onlangs werd er een nieuwe inpakhal ingewijd; vandaag werd de derde productiehal geopend. De snacks die van de huidige band rollen zijn overwegend voor het merk Mora, maar ook voor andere labels van Van Geloven. In de nieuwe hal zullen vooral kaassnacks geproduceerd worden.

‘Onze groei voor de komende jaren zit voor een groot deel in vleesvrije concepten voor onze diverse merken. Daarin zijn we al heel succesvol en zullen we met de opening van deze fabriekshal nog meer innoveren en produceren.'

Van Geloven helpt McCain Europa te veroveren

Naast productie voor onze buurlanden produceert Van Geloven ook voor zijn moederbedrijf McCain Foods. Het bedrijf is sinds 5 jaar onderdeel van deze multinational in vooral aardappelproducten. McCain heeft de fabriek in Maastricht aangewezen als groeilocatie om zijn markt verder uit te bouwen in Europa. De highspeed-lijnen zullen straks overwegend kaassnacks, zoals Chili Cheese Nuggets en mozzarella sticks, produceren en kunnen drie keer zoveel maken vergeleken met de huidige standaard.

Extra werkgelegenheid: 100 nieuwe banen

Naast ruimte voor capaciteit en innovatie biedt de nieuwe fabriekshal ook ruimte aan meer dan 100 extra banen op verschillende niveaus. De highspeed-productielijnen vragen om ander type operators en voormannen. Maar ook de overgang op de bestaande productielijnen naar een 24/7 productie met een vijfploegensysteem om aan de groeiende vraag te kunnen voldoen, schept extra werkgelegenheid.

Fabrieksdirecteur Madelon Hermes is blij dat de fabriekshal nu wordt geopend en volledig operationeel is: ‘Ik realiseer me dat we een hoop van onze mensen hebben gevraagd om deze fantastische hal te kunnen openen. Ik ben trots dat we nu in deze state of the art omgeving onze snacks mogen gaan produceren.’

Van Geloven

Van Geloven is bekend van onder meer de merken Mora en Van Dobben. Met een omzet van €250 miljoen en 1500 medewerkers verspreid over zes locaties is de snackfabrikant de grootste producent van snacks in Nederland en België. Afgezien van de coronaperiode is Van Geloven de laatste jaren enorm gegroeid en geprofessionaliseerd in zowel retail als in foodservice. Ook is er volop geïnnoveerd en zijn de fabrieken omgevormd tot meer gespecialiseerde fabrieken.

Hiermee is de capaciteit vergroot en is toegewerkt naar een toekomstbestendige supply chain. Verder zijn er opvallende acquisities (w.o. Royaan en Swinkels) succesvol geïntegreerd, waardoor Van Geloven zijn positie op de markt versterkte. Deze gezonde basis motiveerde McCain Foods, multinational in diepvriesproducten, om Van Geloven in 2016 te kopen, zodat ze naast aardappelproducten ook een appetizer business in Europa konden opstarten.

Inmiddels worden via de samenwerking met McCain Foods veel producten, met name fingerfoodsnacks, aan diverse grote ketens binnen en buiten Europa verkocht. Van Geloven acteert hierbij als zelfstandig bedrijf.