Han van Eembergen overleden

Han van Eembergen overleden
Rosarium, Amstelpark Amsterdam.

Han van Eembergen, oprichter van Rosarium in het Amstelpark in Amsterdam is overleden. Dit laat de familie aan Misset Horeca weten. Rosarium begon in 1972 als steakhouse maar is nu een grote evenementenlocaties met twaalf ruimtes

Han van Eembergen overleed op 9 oktober 2021 in Abcoude. Hij was 88 jaar.

Han van Eembergen was samen met Lydie van Eembergen oprichter van Rosarium in 1972 in het Amstelpark in Amsterdam. Dit bedrijf bestaat volgend jaar 50 jaar en begon ten tijde van de Floriade. Het Amstelpark is daar speciaal voor aangelegd. Zijn zoon Maarten van Eembergen heeft nu de leiding over Rosarium en en Parker’s Winebar & Restaurant.

Dante, Gustavino en Herengracht

Dochter Colette Reijers-Van Eembergen is mede-eigenaar van de UMH Groep & George restaurants. Onder de UMH (Uitsluitend Mooie Horeca) Group vallen diverse horecazaken in voornamelijk Amsterdam waaronder Dante, Herengracht en Gustavino.

Han van Eembergen

Han Eembergen was een echte vakman en ondernemer in hart en nieren. Een horecapionier. Hij had een grote passie voor gastvrijheid. ‘Tot het einde toe bleef hij op de hoogte van alle ontwikkelingen van Rosarium, de opvolging door zijn zoon Maarten van Eembergen en de bedrijfstak in het algemeen’, omschrijft de familie hem.

Het afscheid van Van Eembergen vond plaats op 15 oktober in besloten kring.

Rosarium

Rosarium werd in 1996 getroffen door brand; in 1999 werd een heel nieuw pand neergezet. Vanaf dat moment richt Rosarium zicht op evenementen. Het bedrijf beschikt over 12 ruimtes voor kleine gezelschappen tot grote events tot 800 personen. Het is op loopafstand van de Rai en voor de deur zijn 500 parkeerplaatsen.