Nieuwe Rotterdamse vestiging De Pizzabakkers

Nieuwe Rotterdamse vestiging De Pizzabakkers

De twee Rotterdammers Rag en Roy openen de deuren van De Pizzabakkers in Schiebroek-Hillegersberg.

In een voormalig bankgebouw, waar eerder al Brasserie Scheffers gevestigd was, waren de vrienden Rag en Roy de afgelopen maanden volop in de weer.

Roy: 'We zijn al 20 jaar bevriend, we werkten lange tijd in de horeca en gaan nu samen het avontuur aan: het openen van onze eigen pizzabakkerij.'

12 pizza's

De Pizzabakkers Rotterdam

Roy: 'Op het menu vind je twaalf verschillende pizza’s en een wisselende pizza van de maand. Deze bakken we op Romeinse wijze: met een dunne en krokante bodem. De pizza’s worden belegd met verse ingrediënten. Op de menukaart vind je, naast twaalf verschillende pizza’s en een pizza van de maand, ook een selectie antipasti en dolci, allemaal huisgemaakt.'

'Vooraf hebben we verschillende antipasti op de kaart, ook lekker voor bij de borrel. Als dessert hebben we dolci, zoals de klassieker Tiramisù of Sgroppino. Alle gerechten maken we zelf, van onze tomatensaus tot aan de limoncello. We werken enkel met verse ingrediënten en halen onze vleeswaren en kazen uit Italië.'

Pizza en prosecco

'Bij de pizza schenken we prosecco, we hebben een lichte frizzante, een verfijnde spumante of verfrissende prosecco-cocktails zoals de Aperol Spritz. Daarnaast hebben we Italiaanse frisdranken, wijnen en bieren.'

Roy: 'De mensen uit de buurt en de straat reageren zo positief, we voelen ons enorm gesteund. Het buurtgevoel in het restaurant is er nu al volop.' Zaterdag 6 november is de feestelijke opening van de nieuwe vestiging van De Pizzabakkers.