Hotel-restaurant de Kroon dicht, inventaris geveild

Hotel-restaurant de Kroon dicht, inventaris geveild

Hotel-restaurant De Kroon in Oirschot sluit de deuren. Eigenaren Helma en Boy Wolswijk gaan met pensioen. 'Corona heeft dit proces wat versneld; we hadden meer tijd om na te denken over onze toekomst.'

Helma en Boy Wolswijk besloten na 27 jaar de deuren van hun hotel met 12 kamers definitief op slot te draaien. En om deze reden wordt de complete inboedel geveild. Het betreft hier geen faillissement.

De hotelfunctie van het pand verdwijnt definitief en wordt ingeruild voor wonen; er komen appartementen op de verdieping. Op de begane grond komt horeca terug, maar hoe dit wordt ingevuld is nog niet bekend.

Veiling

Onder meer keukenapparatuur, restaurant- en tuinmeubilair, serviesgoed en zelfs de complete inrichting van 12 hotelkamers komen onder de digitale hamer. Het gaat om 151 kavels.

De veiling van BVA is op dit moment geopend voor biedingen. Op maandag 22 november 2021 sluit de veiling om 18.00 uur.

Helma en Boy Wolswijk: ‘Na al die jaren van zeven dagen per week werken en hazenslaapjes vinden we het wel mooi geweest. We hebben het huurcontract met pandeigenaar Jos Claassen opgezegd,’ Nu sluit Hotel De Kroon de deuren en gaan Helma en Boy van hun vrije tijd genieten.

Claassen, eigenaar van het pand, is voornemens het hotel om te bouwen tot drie appartementen. De horecafunctie voor de begane grond blijft behouden.