Taco Mundo viert 20-jarig jubileum met vegan chili con carne

Taco Mundo viert 20-jarig jubileum met vegan chili con carne

Taco Mundo slaat ter ere van het 20-jarige bestaan de handen ineen met Plnt, het Nederlandse merk dat plantaardige vleesopvolgers biedt. Om dit jubileum te vieren, biedt de formule vanaf vandaag tijdelijk de plantaardige variant op de chili con carne; de vegan chili con carne.

De Vegan Chili con Carne is gevuld met Plnt Geruld Gehackt. Dit vegan gehakt is ontwikkeld door Plnt en volgens Taco Mundo’s chef-kok Gustavo 'niet van echt gehakt te onderscheiden'.

Realistisch vleesalternatief

Zowel Plnt als Taco Mundo vinden het belangrijk dat hun producten duurzaam en betaalbaar geproduceerd worden, zonder concessies te doen aan smaak. De samenwerking levert een bijdrage aan het gezamenlijk doel: het leveren van een bijdrage aan een gezondere toekomst, door realistische vleesalternatieven aan te bieden.

all time bestsellers

De Vegan Chili con Carne is een combinatie van traditionele Mexicaanse producten en de 'originele, niet van het echt te onderscheiden vleessmaak en structuur van Plnt'. De ‘vleesopvolgers’ worden met zorg bedacht en bereid door eigen slagers om zo dicht mogelijk bij het origineel in de buurt te komen en zijn een bron van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12, ijzer en eiwitten.

Tijdelijke aanvulling op menu

De Vegan Chili con Carne is een smaakvolle Mexicaanse stoofschotel met zwarte bonen, bruine bonen, ui, paprika, mais en Plnt Geruld Gehackt. Vanaf vandaag is de Vegan Chili con Carne de komende 3 maanden bij alle 33 Taco Mundo-vestigingen in Nederland te bestellen.

Marjon Prummel

Marjon Prummel

Hoofdredacteur Misset Horeca