Michael Roest opende vorig jaar zijn restaurant in Hotel de Abdij in Dokkum. Hij kon al rekenen op vele dankbare gasten en goede recensies, mede dankzij zijn verworven bekendheid met zijn eerdere restaurant, de Waard van Ternaard. Restaurant de Waard van Dokkum kreeg dit voorjaar een vermelding in de Michelin Guide waarin Roest ‘een ambassadeur van zijn regio’ wordt genoemd, vanwege zijn keus voor streekproducten.
Het gewone minder standaard
Roest wil met zijn manier van koken lekker eten voor iedereen toegankelijk maken en de gasten kennis laten maken met producten uit de streek. Hij combineert de ingrediënten tot een verrassingsmenu, geserveerd in een ongedwongen en relaxte sfeer, waar smaak de boventoon voert. 'Het gewone minder standaard maken op een iets ander niveau, dat is het idee. Het houdt ons als team creatief.'
De lunchcultuur
'Lunchen kon altijd al in ons restaurant, maar door ook een uitgebreid verrassingsmenu aan te bieden wordt het een totaal andere beleving dan een diner in de avond. In landen als België, Italië en Spanje is de uitgebreide lunch erg populair.' Uiteraard ontbreken de bijpassende wijnen ook in Dokkum niet. 'De lunch vervangt niet het diner, het is een waardevolle beleving van het middageten.'