Ticketdeal AH en De Beren: driegangenmenu voor €15 pp

Ticketdeal AH en De Beren: driegangenmenu voor €15 pp

Albert Heijn en restaurantketen De Beren zijn samen weer een Ticket Deal gestart. Klanten van deze supermarktketen kunnen een voucher kopen voor €30. Deze geeft recht op een driegangenmenu plus een drankje voor twee personen. Wat staat er in de kleine lettertjes?

Alle restaurants van De Beren doen mee aan de actie, met uitzondering van de Berenboot in Rotterdam. De keten heeft inmiddels 45 vestigingen in Nederland; begin december ging de meest recente van start in Drachten.

Deze restaurants bieden een driegangenkeuzemenu aan voor twee personen, inclusief 1 drankje voor de totale prijs van €30. Gasten mogen tapbier, huiswijn, frisdrank, koffie of thee bestellen. De reguliere menuprijs voor het diner van drie gangen (seizoen) is €23. Dit is de prijs zonder drankje.

Actie in de folder

De deal is geldig van 3 januari 2022 tot en met 31 mei 2022, zo staat te lezen in een paginagrootte bijdrage in de weekfolder (week 49) van Albert Heijn. Nergens staat hier dat de actie niet geldt op zaterdag en zondag.

Daarvoor moet je naar de website waarop de actievoorwaarden staan. Hier vermelden de kleine lettertjes wel dat deze scherpe deal niet geldig is op zaterdagen en zondagen, Valentijnsdag en nationale feestdagen. Een woordvoerder van De Beren laat weten dat de inhoud van de advertentie niet bepaald wordt door de restaurantketen. 'Maar het zou onmogelijk zijn om er alle voorwaarden op te sommen. Het is in ieder geval zeker niet onze bedoeling om mensen te misleiden.'

'AH heeft enorm bereik'

'Wij doen deze scherpe actie samen met AH vanwege hun enorme bereik. Twee miljoen mensen zien hun folder! Zo kunnen wij nieuwe doelgroepen aanspreken en we maken daar heel veel consumenten blij mee.'

Eerdere Ticket Deal

Het is niet voor het eerst dat De Beren en AH een Ticket Deal opzetten. Ook in 2019/2020 werd een soortgelijke actie gehouden. Destijds waren de prijs en de beperkende voorwaarden net iets anders. Zo is de prijs nu €7 hoger (voor twee personen) maar is er wel een drankje opgenomen in de deal.

Wisselende reacties

Op Facebook wordt in een groep wisselend gereageerd als iemand de actie post.  ‘Ik stel me serieus vragen bij versheid en kwaliteit als ik dit lees,’ ‘keertje heengaan’ tot ‘driegangenmenu uit de vriezer of oude zooi.’

Hoe werkt het precies?

  • De voucher is te koop in alle AH winkels en online via ah.nl/deberen
  • Bij de kassa ontvangt klant/gast een kassabon met vouchercode.
  • Met de vouchercode moeten ze reserveren bij een De Beren restaurant naar keuze via www.beren.nl/ah
  • De kassabon met vouchercode moet mee naar het restaurant.
  • De kassabon met vouchercode is geldig voor twee 3 gangen seizoensmenu's + 1 drankje per persoon.
  • Te verzilveren vanaf 3 januari t/m 31 mei 2022 in alle De Beren restaurants en niet geldig bij De Berenboot en op bezorgen en afhalen.
  • De waarde van de voucher bedraagt twee 3-gangen menu’s inclusief 2 drankjes (geldig op de goedkoopst bestelde drankjes en uitsluitend op tapbier, huiswijn, frisdrank, koffie en thee).
  • Zaterdagen, zondagen, Valentijnsdag en nationale feestdagen zijn uitgesloten van de actie.
  • Niet geldig i.c.m. andere acties en/of aanbieding of Restaurantcadeaukaart.
  • Niet inwisselbaar voor contanten of andere waardecompensaties.
  • Maximaal 2 personen per voucher.
  • Maximaal 2 vouchers per gezelschap.
  • Reserveren is verplicht, zonder reservering is de voucher niet geldig en de restaurateur niet verplicht deze in te nemen.
  • De restaurateur heeft het recht een tafel toe te bedelen naar eigen inzicht.
  • Er wordt geen kraanwater geschonken in de restaurants.

Twee jaar geleden verkocht AH al eens Ticketdeals voor restaurants in samenwerking met Heerlijk.nl. Een driegangenmenu bij de deelnemende restaurants kostte toen €28,50 pp.