De Schone Zaak verpacht De Uitkijk aan bekende horecaondernemer

De Schone Zaak verpacht De Uitkijk aan bekende horecaondernemer
De Uitkijk in Bloemendaal wordt 720 degrees.

De Schone Zaak heeft een uitbater gevonden voor De Uitkijk in Bloemendaal, Eugène Van Angelbeek. Het horecabedrijf ging eind 2020 failliet; naar verwachting heropent Van Angelbeek de zaak - onder een nieuwe naam - in februari.

De Schone Zaak verpacht De Uitkijk in Bloemendaal aan Eugène van Angelbeek. Van Angelbeek is samen met Arjen Kräwinkel ook eigenaar van De Jonge Dikkert in Amstelveen en van De Veranda in Amsterdam. Met dit laatste bedrijf staan ze op nummer 28 in de Terras Top 100 van Misset Horeca.

De Uitkijk is een hele mooie locatie in de duinen die het verdient om weer te worden ingevuld,’ zegt Van Angelbeek (52) tegen Misset Horeca. Zijn vrienden Ron Blaauw en Maikel Lindewegen (partners van De Schone Zaak) attendeerden hem op de locatie.

Kans in crisistijd

‘Ik wilde graag nog een keer een zaak alleen doen. En als dan zo’n kans voorbij komt, ook al is het in een crisistijd… Horeca is en blijft een geweldig leuk vak. Ik gaf er in maart dit jaar een klap op en alles leek toen goed te komen met de vaccins. Horeca mocht bijna weer open en het seizoen dat volgde was super goed.’

Nu gooien de maatregelen wel roet in het eten, bekent Van Angelbeek. ‘In eerste instantie wilden we in december open maar dat werd al lastig met de verbouwing.’ Er komt onder meer een nieuwe keuken in van Palux.

Nu zet de ondernemer in op februari. Mits de maatregelen dat toelaten. ‘Want net als mijn collega in Hengelo wil ik niet een beetje open.’

De meeste contracten met personeelsleden zijn nog niet getekend. Wel is er bijvoorbeeld al een chef kok aangetrokken, Koen van den Hurk (Flore/Bord’eau).

De Uitkijk was van 1947 tot 2018 in bezit van de familie Peper. ‘Iedereen in de regio kent het bedrijf en de naam. Ik heb wel getwijfeld of ik De Uitkijk zou behouden als naam, maar het wordt toch iets nieuws. Hoe de zaak gaat heten wil Van Angelbeek nog niet vertellen.

De Schone Zaak

De Schone Zaak is een investeringsfonds dat horecabedrijven koopt en vervolgens tegen 5 procent van de omzet weer verpacht. Bedrijven die hieronder vallen zijn bijvoorbeeld al The Harbour Club Eindhoven (pand de Karpendonkse Hoeve) Garoeda in Den Haag, The Hunting Lodge in Rozendaal, De Scheuter in Leende, Xin Fushion in Arnhem en Du Commerce in Nijmegen.

Herlancering Villa Vredelust

Ook is de Schone Zaak betrokken bij de herlancering van Villa Vredelust in Tilburg. Hier is de exploitatie voortaan de verantwoordelijkheid van chef Maarten Saakes. Het pand is eigendom van Joris Duijsters, Hein Heffels en Hendrik Roozen. Vredelust opende in oktober 2020, net voor de tweede lockdown. Na vier dagen moest de deur weer verplicht op slot.

Binnenkort opent in het voormalige Bengel op het Stationsplein in Eindhoven onder leiding van sommelier Shelina Sars en chef Guido Billekens een nieuw restaurant. Ook zij pachten van De Schone Zaak.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.