Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman starten vegan bezorgrestaurant

Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman starten vegan bezorgrestaurant

Voor presentatoren en programmamakers Daan Boom, Jasper Demollin en Tobias Camman komt een droom uit. Samen met Thuisbezorgd.nl realiseren ze namelijk hun eigen vegan restaurant. Met de start van het nieuwe jaar geven de drie vrienden hiermee een bijzonder vervolg aan hun Instagram hit The Vegan Kitchen.

Ze krijgen hierbij hulp van sterchef Peter Gast van restaurant Graphite in Amsterdam. Op 5 en 6 januari openen ze samen de deuren van De Kleine Vegan in Amsterdam. Het tijdelijke restaurant markeert de feestelijke aftrap van Veganuary, waarbij mensen worden aangemoedigd om het jaar vegan te beginnen. Alle opbrengsten van De Kleine Vegan worden gedoneerd aan de Voedselbank.

The Vegan Kitchen

Daan, Jasper en Tobias hebben hun geloof in de vegan keuken nooit onder stoelen of banken gestoken. Hun online kookshow The Vegan Kitchen is dan ook een hit op Instagram. Het drietal, bekend van onder andere het tv-programma Streetlab en de NPO YouTube-serie De FOMO-Show, geeft nu een vervolg aan hun liefde voor vegan eten. Met een eigen restaurant en de hulp van sterrenchef Peter Gast hebben ze de ingrediënten om mensen te inspireren vaker voor plantaardige gerechten te kiezen.

Vegan menu met wereldse smaken

De Kleine VeganVeganuary moedigt wereldwijd honderdduizenden mensen aan om het jaar te beginnen met een vegan voedingspatroon. Ook Thuisbezorgd.nl ziet dat steeds meer mensen de stap naar plantaardig eten willen maken. Zo nam het aantal vega(n) bestellingen met 57% toe in 2021. Thuisbezorgd.nl ondersteunt dan ook voor het tweede jaar op rij het initiatief van Veganuary en wil daarmee de keuze voor plantaardige gerechten toegankelijker maken.

Op 5 en 6 januari kunnen fans van de show in Amsterdam thuis genieten van de culinaire creaties van Tobias, Jasper en Daan. Het menu is exclusief te bestellen via Thuisbezorgd.nl. Op het menu van De Kleine Vegan staan drie keuzes met smaken en ingrediënten van over de hele wereld. Iedere optie vertegenwoordigt een werelddeel en bestaat uit verschillende kleine gerechten.

  • Zuid-Amerika met onder andere krokante ratte aardappels, guacamole, pico de gallo, smokey chili sin carne en groene groentes in ‘tijgermelk’.
  • Azië met onder andere pied de mouton in tempura (paddenstoel), sriracha mayo dip, paksoi geroosterd in currypasta en noodle en kruidensalade met ponzu dressing.
  • Midden Oosten met onder andere geroosterde bloemkool met kruiden, hummus met gegrilde groente salsa, baba ganoush, gepofte courgette en salade van gele tomaat en pompoen.

Peter Gast: 'Ik was één van de eersten in Nederland om een volledig vegan gerecht op het menu te zetten. De afgelopen jaren zijn we gelukkig met zijn allen de noodzaak én smaakvolle opties van de vegan keuken gaan inzien. Met dank ook aan ambassadeurs zoals Tobias, Jasper en Daan. Ik heb het genoegen gehad al eerder met ze samen te werken en ben daarom extra blij dat we dit bijzondere vegan bezorgrestaurant kunnen openen in januari.'

De Kleine Vegan is geopend voor bezorging op 5 en 6 januari van 17.00 tot 21.30 uur. Het menu is exclusief te bestellen via de website en app van Thuisbezorgd.nl.

Bekijk deze collectie

Horecabedrijf starten

Een eigen horecabedrijf starten is een droom voor veel mensen. Maar om die droom te realiseren moet je goed nadenken over de te voeren bedrijfsvoering, wet- en regelgeving waar je mee te maken krijgt, verzekeringen en nog veel meer. Deze collectie helpt je daarmee op weg.