Horeca bundelt krachten en gaat samen mensen opleiden

Horeca bundelt krachten en gaat samen mensen opleiden

De Horeca Groep, Brasserie Groep, The Harbour Club en Rebel Horeca Groep gaan voortaan samen mensen intern opleiden tot bijvoorbeeld basiskok, zelfstandig werkend kok of medewerker bediening.

De HGL Academy, de naam van de opleiding, is een eenjarige interne opleiding in samenwerking met MBO Rijnland en het ROC Mondriaan, die de leerlingen een eerlijke beloning geeft en baangarantie biedt.

De opleiding is ooit door De Horeca Groep in het leven geroepen om zelf jong en talentvol personeel te werven en op te leiden en krijgt nu dus een vervolg. Bij de Horeca Groep Leiden volgden al diverse koks een opleiding.

De deelnemers aan HGL Academy

Rebel Horeca Groep
(Singha Witteman en Bas Bloemink)

  • Einstein (Leiden)
  • Pakhuis (Leiden)
  • Spize (Den Haag)
  • Buddas (Leiden)
  • Grand-café van Buuren (Leiden)
  • Mama Kelly Amsterdam, Olympisch Stadion
  • Aperitivo (Leiden)
  • Bruine Bonen (Leiden)
  • Freddy’s Gastrobar (Leiden)

Brasserie Groep
(Johan Klerks en Bob Meijer)

  • Brasserie de Poort (Leiden)
  • Brasserie Buitenhuis (Valkenburg)
  • Brasserie Park (Leiderdorp)
  • Brasserie Meelfabriek Zijlstroom (Leiderdorp)

The Harbour Club
(Richard van Leeuwen, Joost Verhoeven)

  • Amsterdam Oost
  • Amsterdam Zuid
  • Den Haag
  • Rotterdam
  • Vinkeveen
  • Eindhoven

Horeca Groep
(o.a. van Richard van Leeuwen en Alexander van Nimwegen)

  • Tabu (Leiden)
  • Waterlust (Warmond)
  • The Bishop (Leiden)
  • Lot en de Walvis (Leiden)
  • City Hall (Leiden)
  • Stadscafe van der Werff (Leiden)

'Tegen het tekort aan goed opgeleide medewerkers'

Anouk Gooskens, hr manager van de Horeca Groep Leiden: ‘Al jaren is er een tekort aan goed opgeleid horecapersoneel. Het succes van de vorige opleiding tot basiskok van de HGL Academy was zo groot dat we gezamenlijk met de Brasserie Groep, The Harbour Club en Rebel Horeca Groep hebben besloten om dit jaar wederom te starten met een opleiding tot basiskok of medewerker bediening. Hiermee zorgen we voor goed opgeleid, gemotiveerd en loyaal personeel en tegelijkertijd voorzien we in een vraag die er binnen deze doelgroep dus duidelijk is.

HGL Academy

De vervolgopleiding betreft eveneens een eenjarige mbo-opleiding, nu tot zelfstandig werkend kok of medewerker bediening niveau 3. De leerlingen worden intern opgeleid en hoeven slechts twintig keer naar school te komen voor de noodzakelijke theorielessen. De HGL Academy biedt bovendien baangarantie als de opleiding succesvol wordt afgerond.

De vervolgopleiding van de HGL Academy gaat in februari 2022 van start. Deelnemers kunnen binnen 1 jaar een erkend mbo-diploma behalen. ‘Ze worden eerlijk beloond voor het gedane werk en er zijn veel doorgroeimogelijkheden binnen een van de 25 aangesloten restaurants. Daarnaast betalen wij de opleiding’, besluit Gooskens.