'Na twee jaar vol tegenvallers geeft deelname aan Dutch Hotel Award boost aan team'

'Na twee jaar vol tegenvallers geeft deelname aan Dutch Hotel Award boost aan team'
Het team van Zoku Amsterdam straalt na winst van de Dutch Hotel Award 2021 - foto: Diederik van der Laan

Het winnen van de Dutch Hotel Award 2021 was voor het team van Zoku Amsterdam een enorme opsteker in roerige tijden. Maar dat het team won, was eigenlijk vooral de kers op de taart. De taart zelf, de échte winst, zat hem in de enorme boost die het team kreeg van deelname aan de wedstrijd. Het thema van 2021, Veerkracht en Verbinding, was hen op het lijf geschreven. Het thema voor 2022 is Out of the Box. Sluit dat thema naadloos aan bij hoe jouw hotelteam werkt? Schrijf je dan nu in voor de Dutch Hotel Award 2022.

De jury van de Dutch Hotel Award 2022 zoekt naar hét vindingrijkste hotel managementteam van Nederland dat bruist van creatieve ideeën en out-of-the-box oplossingen. ‘Stoppen met in hokjes denken én buiten de gebaande paden durven gaan, zoals dat zo mooi wordt genoemd’, zegt initiatiefnemer van de Dutch Hotel Award Francesco Monaco.

‘De andere kant op denken, zelfs als het onmogelijk lijkt, is een bijzondere gave’, licht Monaco toe bij het gekozen thema voor de 18e editie. ‘Dat onderscheidende teams en sterke merken in goede tijden en slechte tijden belangrijk zijn, dat heeft de coronacrisis nog maar eens aangetoond. Er is daarom gekozen voor het thema Out of the Box, als energieke en positieve remedie om uitdagingen het hoofd te bieden en te zoeken naar vindingrijke teams die in de hotelsector blijven geloven en innoveren.’

Team Zoku blikt terug op 2021

Vorig jaar was het thema 'Veerkracht en Verbinding', die editie werd gewonnen door het team van Zoku Amsterdam.

‘Het winnen van de Dutch Hotel Award 2021 is een prachtige beloning en erkenning voor het team wat de afgelopen jaren zoveel veerkracht, creativiteit en verbindend vermogen heeft getoond’, aldus Hans Meyer en Veerle Donders van Team Zoku Amsterdam. ‘In een jaar met heel veel tegenvallers, bleek het een geweldige opsteker en een stimulans om vooral door te gaan op de ingeslagen weg en we zijn trots op de eer die ons is toebedeeld. Als jullie meedoen, zullen jullie hopelijk ook ervaren dat er een enorme creativiteit en saamhorigheid ontstaat waarvan de impact veel groter is dan het mogelijk winnen van de award alleen. We wensen jullie heel veel succes én plezier als jullie met de volgende editie meedoen!’

Verloop van de wedstrijd

Inschrijven voor de Dutch Hotel Award 2022 kan tot en met vrijdag 11 maart via de website van de Dutch Hotel Award. Net als vorig jaar kunnen teams zich aanmelden met een korte video waarin het mt zich presenteert én meteen een inkijkje geeft hoe het thema van dit jaar terugkomt in hun hotel en manier van werken.

Op 16 maart worden op de beursvloer van Independent Hotel Show Amsterdam de tien genomineerden bekendgemaakt, waarna de jury de aanmelding van deze tien nog eens extra nauwkeurig bestudeert en terugbrengt tot vijf halvefinalisten. Deze vijf worden op 21 april bekendgemaakt en mogen zich in die halve finale middels een power pitch op 18 mei in Heineken Experience aan de jury presenteren, als de regels van de overheid dat toelaten.

Gewijzigde datum finale

De dag erna worden de drie finalisten bekendgemaakt, die op woensdag 15 juni door de jury bezocht gaan worden. Dit is een nieuwe datum. Omdat eerder al de halve finale een week verplaatst is, is nu ook de finale iets later, zodat de teams nagenoeg evenveel tijd hebben voor het uitvoeren van hun finaleopracht als oorspronkelijk.

Want bij de bekendmaking van de finalisten, wordt ook de aanvullende finaleopdracht gegeven. De teams hebben tussen de bekendmaking en het finalebezoek de tijd deze opdracht uit te voeren, de resultaten presenteren ze vervolgens tijdens het jurybezoek.

Tijdens dat finalebezoek krijgt elk teams de kans in exact twee uur in het eigen hotel aan de jury te laten zien waarom zij het beste hotelmanagementteam van Nederland zijn en de Dutch Hotel Award 2022 moeten winnen. Daarbij wordt gelet op: door het MT behaalde successen, invulling van het thema Out of the Box en dus de uitvoering van de finaleopdracht.

Vervolgens wordt eind juni de winnaar van de Dutch Hotel Award 2022 bekendgemaakt, die daarmee Zoku Amsterdam opvolgt. De exacte datum van die bekendmaking volgt nog.

Publieksprijs

Vorig jaar had voor het eerst het publiek ook een stem in de wedstrijd, en dat is dit jaar wederom zo. Nadat op Independent Hotel Show Amsterdam de 10 genomineerden bekend zijn gemaakt , kan op deze kandidaten worden gestemd. Die stemmen wegen voor 25 procent mee bij het bepalen welke vijf hotels doordringen tot de halve finale. Daarnaast ontvangt het hotel dat in deze ronde de meeste publieksstemmen heeft weten binnen te halen, de Dutch Hotel Award 2022 Publieksprijs, die voorafgaand aan de award zelf zal worden uitgereikt. Thermen Bussloo was vorig jaar de eerste winnaar van die publieksprijs.