Luc Kusters van Bolenius gaat koken voor gasten Keukenhof

Luc Kusters van Bolenius gaat koken voor gasten Keukenhof

Chef en ondernemer Luc Kusters van sterrestaurant Bolenius gaat vanaf dit voorjaar koken voor bezoekers van De Keukenhof. Hij maakt een speciaal Keukenhofdiner van zes gangen met alleen duurzame en puur Nederlandse ingrediënten.

Bolenius-eigenaar Luc kusters ziet de samenwerking als een mooie kans om de Nederlandse keuken te promoten. ‘Daar zet ik me als voorstander van Dutch Cuisine ten slotte al jaren voor in. We zijn ook het eerste en enige restaurant in en rond Amsterdam met zowel een Michelinster als een groene Michelinster, dus we zijn klaar om de uitdaging aan te gaan om een ​​menu te creëren dat is geïnspireerd op 's werelds mooiste tulpentuin.’

Het initiatief komt van ticketplatform Tiqets. Bezoekers van Keukenhof krijgen de kans de dag af te sluiten met een speciaal voor Keukenhof samengesteld zesgangendiner in sterrenrestaurant Bolenius.

Als grondlegger van Dutch Cuisine ging chef Luc Kusters van restaurant Bolenius graag de uitdaging aan waar Tiqets hem voor stelde: het ontwerpen van een menu geïnspireerd op Keukenhof en gebruik makend van duurzame en puur Nederlandse ingrediënten.

Luc Kusters maakt kaart QO hotel
Luc Kusters

Zo kwam een samenwerking tot stand waarbij bezoekers van Keukenhof een bijzondere beleving voorgeschoteld krijgen. Overdag genieten van de Keukenhof in Lisse. ‘s Avonds in restaurant Bolenius in Amsterdam genieten van een gastronomisch en exclusief zesgangen Keukenhofdiner.

'Cultuur overbrengen door eten'

‘We kunnen niet wachten om in het voorjaar weer bezoekers te verwelkomen en we zijn altijd op zoek naar mooie samenwerkingen’, zegt Tom Scheuder, commercieel manager van de Keukenhof. ‘Met deze unieke beleving ons park aan het publiek presenteren is natuurlijk extra bijzonder. Op deze manier hopen we nog meer mensen te inspireren om de prachtige bloemen en Nederlandse eetcultuur te ontdekken.’ Op de Keukenhof zelf is Albron verantwoordelijk voor de horeca-outlets.

Het exclusieve arrangement is alleen beschikbaar op donderdagen vanaf 21 april t/m 19 mei en er is een bepekt aantal plaatsen. Restaurant Bolenius ligt op 30 km afstand van Keukenhof aan de goed bereikbare Zuidas van Amsterdam.