Maak je terras zomerklaar met de juiste parasol

Maak je terras zomerklaar met de juiste parasol

De coronamaatregelen verdwijnen als sneeuw voor de zon, waardoor 2022 naar verwachting voor horecaondernemers een beter jaar gaat worden. Het horecaleven zal zich deze zomer weer op de buitenterrassen afspelen. Maar hoe maak je van het terras een behagelijke plek? Hoe haal je een optimaal rendement uit het terras? En hoe maak je het terras een verlengstuk van binnen?

De coronacrisis heeft ons allemaal veranderd. Zo is het schudden van handen nog steeds twijfelachtig, zijn we gewend aan afstand houden, en is dineren in de buitenlucht nog meer vanzelfsprekend geworden.

Een goede eerste indruk

Het terras geeft in de meeste gevallen de eerste indruk van de horecazaak. Het geeft alvast een voorproefje van wat gasten binnen kunnen verwachten. Is het een gezellige bourgondische lunchroom, of een moderne culinaire ervaring? Wanneer het terras aansluit bij de juiste doelgroep en uitstraling binnen, zal dit een positief effect hebben op de beleving van de gast. Zo kan je met terrasmeubilair of horecaparasols de juiste eerste indruk geven.

Als bourgondisch genieten en gezelligheid centraal staat, is de Solero Maestro Pro horecaparasol bijvoorbeeld een goede keuze. Deze parasol heeft door de volant een geborgen en klassieke uitstraling.

Voor een moderne zaak zal een wat strakker model, zoals de Prostor Pro designparasol beter geschikt zijn. Deze parasol met een futuristische uitstraling geeft een formele, en moderne sfeer aan het terras.

Een behagelijke plek

Waarom zit het ene terras helemaal vol in de zomer, en is het andere terras vrijwel leeg? Er zijn veel factoren die hier aan bijdragen, maar een behagelijke plek is voor iedere gast een must. Niemand zit graag in de regen, in de koude wind, of in de brandende zon wanneer ze van de lunch genieten. Degelijke horecaparasols, windschermen, terrasverwarming en -verlichting kunnen het zomerseizoen verlengen. Zo maak je het terras voor bijna elk weerstype tot een fijne plek.

De gasten kunnen ook buiten genieten als de temperatuur daalt op een zomeravond”

De parasols van het merk Solero zijn waterdicht, hebben de hoogst mogelijke UV-wering en zijn daarnaast ook nog kleurecht, waardoor de kleur jarenlang mooi blijft. Als het gaat schemeren en de temperatuur daalt op een zomeravond, kan je de verwarming en verlichting inschakelen, zodat de gasten op een zomeravond ook buiten kunnen genieten.

De Heliosa heaters hebben een speciale Amberlight warmte element. In tegenstelling tot standaard infraroodstralers, geeft deze lamp een gezellig en warm amberkleurig licht. Dit geeft een prettigere sfeer aan het terras dan de standaard rode kleur van infrarood verlichting. Daarnaast is de Heliosa 11 verwarming duurzaam en efficiënt. Deze elektrische verwarming van 1500W geeft stralingswarmte die direct voelbaar is.

Magnetische verlichting

Het is ook mogelijk om het terras te verlichten vanuit de parasols. Hiervoor heeft Solero een innovatieve magnetische verlichting ontwikkeld. De Lux verlichting met ingebouwde accu kan in elke parasol worden bevestigd. Met de bijgeleverde afstandsbediening kan je met één druk op de knop de verlichting inschakelen of dimmen. De Lux verlichting brandt zo’n acht uur alvorens deze opgeladen moet worden. Meer dan voldoende voor een lange zomeravond.

Dit artikel is gesponsord door Solero.