Meer horeca op Eindhoven Airport

Meer horeca op Eindhoven Airport

Eindhoven Airport gaat zijn passagiershal uitbreiden. Daarbij komt er ook meer ruimte voor horeca.

De luchthaven verwacht dat het aantal reizigers weer groeit naar het niveau van voor de coronapandemie. Toen verwerkte Eindhoven Airport zo'n 7 miljoen passagiers per jaar terwijl de terminal is gebouwd voor 5 miljoen passagiers.

De hele luchtvaartsector werd zwaar getroffen door de gevolgen van de coronapandemie en zo ook Eindhoven Airport. Vorig jaar verwerkte het vliegveld 2,7 miljoen passagiers.

10.000 meter extra

De huidige hal is 26.000 vierkante meter groot en er komt in totaal 10.000 vierkante meter bij.

‘Door de uitbreiding wordt het comfort voor reizigers en medewerkers verhoogd doordat meer ruimte ontstaat voor afwikkeling van de luchthavenprocessen en services’, stelt Eindhoven Airport in een toelichting.

Het is nog niet bekend welke partij verantwoordelijk wordt voor de bouw en hoeveel geld de uitbreiding gaat kosten. Het definitieve ontwerp moet begin volgend jaar af zijn en de bouw moet eind 2023 beginnen. In de tweede helft van 2025 moet de uitbreiding zijn afgerond.

Horeca aanbod luchthaven Eindhoven

Vermaat Groep/Belvedair verzorgt nu diverse horeca locaties voor en achter de security. Zo is er voor de security een groot La Place restaurant en voor koffie kunnen mensen terecht bij Stripes. Na de security vind je The Cloud Club en The Bar (de eerste flagship van de Brabantse bierbrouwer Bavaria).

Tulip Inn Eindhoven Airport

Daarnaast heeft het Tulip Inn Eindhoven Airport bar Upstairs en serveert het hotel dagelijks ontbijtbuffet van 5.30 uur tot 10 uur. Daarnaast zijn er vestigingen van Starbucks en McDonalds op dit vliegveld.