Nieuw bedrijf voor eigenaren Hooihuis

Nieuw bedrijf voor eigenaren Hooihuis

De vier eigenaren van Het Hooihuis in Roosendaal zijn vlak naast hun bedrijf een nieuwe zaak gestart, Mazzeltov, direct aan de recreatieplas van De Stok. Ze zijn gestopt met Bravo 24.

De vier eigenaren - Koen en Lisette Bakker en Luuk de Man en Evelien Vastenhout – hebben voor de nieuwe zaak Mazzeltov – wat geluk betekent in het Hebreeuws) een concept gekozen dat enorm afwijkt van Het Hooihuis (2007).

‘Bewust natuurlijk,’ zegt Koen Bakker tegen Misset Horeca. ‘Je wilt niet je eigen concurrent zijn.’

Mazzeltov ontving in het weekend van 7 april haar eerste gasten. ‘Alleen maar positieve reacties, maar we moeten nog wel het een en ander fine-tunen,’ zegt Bakker over het openingsweekend. De zaak is voortaan zeven dagen per week open. Door de week vanaf 17 uur, op vrijdag, zaterdag en zondag vanaf 12 uur.

Inspiratie over de grens

Een reis naar Tel Aviv zorgde voor de nodige inspiratie voor Mazzeltov. ‘Op het menu urban streetfood, mediterraans, met veel groente en ook pizza’s. Ottolenghi-stijl in Roosendaal,’ lacht Bakker. ‘We hebben alle smaken van het Midden-Oosten (tahini, balagan, pita, flatbread) met een beetje van de Mediterraanse keuken. Pizza’s bijvoorbeeld. De keuken is uitgerust met een Josper grill en een pizza oven. De nadruk ligt er daarnaast meer op de borrel.

Op de drankenkaart vind je onder andere cocktails en de alcoholvrije variant: gazoz. Het interieur kreeg een kleurrijke twist met street art op de muren en tafels. Het idee is om gasten bij elk bezoek te verrassen, telkens op een andere manier. 

Exploitatie en vastgoed

De exploitatie van de locatie is in handen van de eigenaren van het Hooihuis. Het vastgoed is voor één derde hun eigendom. Dit hebben ze samen met twee andere ondernemers op het recreatiegebied gekocht.

Leisure horeca

In het pand zat voorheen Sieben recreatie met squashbanen. Enkele van deze banen zijn behouden gebleven. ‘Op het pand zit een leisure-horeca bestemming. Anders dan Het Hooihuis waar wel een volledige horeca vergunning op rust. Bakker laat zich hierdoor niet afremmen, omdat er veel toegestaan is volgens hem.

Couverts Mazzeltov

Mazzeltov heeft binnen ongeveer 120 stoelen, in de feestzaal (met uitzicht op het water) nog eens 100 en buiten? ‘Buiten staan er nu 200 maar dat kunnen we nog uitbreiden. Het is echt groot hoor!’

Het team is op ambulanten na compleet. ‘We zijn in september vorig jaar gestopt met Bravo 24 bij de indoor skydive hier op de Stok. Toen wisten we natuurlijk al dat Mazzeltov zou openen en we hebben alle vaste mensen weten te behouden. De handjes van de jonge generatie – met alle respect hoor – zijn nu het probleem. Die aanwas heeft bijna volledig stil gelegen.

Huurcontract voor drie jaar

Bakker en zijn compagnons zijn gestopt met Bravo 24 toen Mazzeltov in beeld kwam. ‘Het huurcontract liep daarnaast af en we konden maar voor drie jaar bijtekenen. Dat wilden we niet vanwege investeringen die gedaan moesten worden.’

Hotel als buurman

Recreatiegebied De Stok wordt daarnaast uitgebreid met een Otium hotel met 127 appartement-kamers. Inclusief casino en wellness. Of dit hotel een eigen restaurant krijgt, weet Bakker niet.

Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.