Koen en Lisette Bakker: 'Vier eigenaren voor het Hooihuis'

Koen en Lisette Bakker: 'Vier eigenaren voor het Hooihuis'

Het Hooihuis in Roosendaal heeft nu vier eigenaren. Ondernemers Koen en Lisette Bakker leiden hun onderneming voortaan samen met Luuk en Evelien. Luuk is de jongste broer van Koen en werkt al lang bij het Hooihuis.

De vier ondernemers gaan dit jaar aan de slag met een nieuwe huisstijl voor hun bedrijf en een ander menukaart-concept. Ook de benedenverdieping krijgt een update door een nieuw interieur en een geheel nieuwe ontvangstbalie.

‘Dat we nu vier eigenaren hebben zorgt voor meer draagkracht en stabiliteit,’ motiveert Koen Bakker de verandering bij de voormalig Terras Top 100 winnaar en het Beste Leerbedrijf Horeca.

‘In de praktijk zal er weinig van te merken zijn, trouwens. Organisatorisch wel. Al vanaf het eerste uur zijn Luuk en Evelien werkzaam bij het Hooihuis en hebben elkaar hier ook leren kennen. Ze zijn inmiddels al aren samen en twee kinderen rijker, en nu zijn ze klaar om toe te treden als mede-eigenaren en mogen zich dus ook ondernemers noemen.’

Taakverdeling Hooihuis

De taakverdeling bij het Hooihuis blijft zoals hij was. Luuk heeft de verantwoordelijkheid voor alles wat er operationeel gebeurt. Koen blijft zich bezig houden in een adviserende rol in zowel de bediening als de keuken en is verantwoordelijk voor de financiële huishouding, HR, Marketing en ontwikkelingen.

Ook blijft Koen Bakker naar buiten toe de afgevaardigde en vult hij bijvoorbeeld functies in bij lokale ondernemersverenigingen en brancheorganisaties. Ook zal hij zijn werkzaamheden voor SVH om de horeca-opleidingen te promoten voortzetten en zal hij zich blijven ontwikkelen in zijn rol als meesterhorecaondernemer.

Lisette is naast haar inzet voor het gezin verantwoordelijk binnen het Hooihuis voor interieur en sfeer. Ze heeft een adviserende rol en steekt veel tijd in het op de hoogte blijven van trends in de horeca.

Evelien is jonge moeder en werkt daarnaast twee dagen als sous-chef in de keuken. En denkt mee over allerlei zaken die spelen op de werkvloer.

Luuk (het jongste broertje van Koen) is in het bezit van het diploma Liquorist en heeft enorm veel passie en kennis van dranken. Dit wil hij de komende jaren nog meer gaan ontwikkelen en delen met medewerkers. Luuk; we willen als Hooihuis de beste zijn in onze categorie. Toegankelijk met een hoge kwaliteit in alle opzichten, van gastvrijheid tot de kwaliteit van producten.’

Koen Bakker: eerste SVH Meester Horecaondernemer (2018):


Bekijk deze collectie

Terras

Hoe haal je de meeste omzet uit je terras? Hoe richt je het in? Hoe train je je terraspersoneel? Wat zijn de ideale terrasdrankjes? In deze collectie vind je allerlei aandachtpunten voor het optimale terras. Van het aanvragen van een terrasvergunning tot inspiratie voor de terraskaart.