Chef-kok krijgt 100 uur taakstraf voor aanranding collega

Chef-kok krijgt 100 uur taakstraf voor aanranding collega

Een chef-kok uit Geertruidenberg heeft vorige week van de rechtbank in Breda een taakstraf van 100 uur gekregen voor aanranding van een veel jongere collega aan wie hij leiding gaf.

Het voorval tussen de kok (destijds 30 jaar) en zijn collega van toen 16 jaar vond plaats in de kleedkamer van het grand-café waar beiden werkten. De kok was leidinggevende en supervisor van de serveerster.

De aanranding in het horecabedrijf gebeurde op 10 september 2019.

Toen de serveerster naar de kleedkamer ging, kwam de kok achter haar aan. Hij heeft met zijn geslachtsdeel tegen haar billen aangeduwd, haar bij haar nek vastgepakt en haar gekust. Later werden ook billen en borsten betast. Hij ging door toen ze aangaf daar niet van gediend te zijn.

Diezelfde dag appte hij zijn collega met excuses. Dit appverkeer diende in de rechtszaak als bewijs.

Eén dag gevangenisstraf

Tegen de kok was een celstraf van drie maanden geëist. De rechtbank gaat er echter vanuit dat het om een eenmalige actie ging van de man. Daarnaast is hij ook meteen ontslagen en werkt hij nu in een ander restaurant in een lagere functie.

Daarom legde de rechtbank een taakstraf op van 100 uur. Omdat de wet verbiedt bij dit soort delicten alleen een taakstraf op te leggen, gaf de rechter ook nog één dag gevangenisstraf. Wordt de taakstraf niet naar behoren volbracht, dan moet de kok 50 dagen naar de gevangenis.

Ook moet de kok de serveerster een schadevergoeding betalen van 1.084 euro.

Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.