Gratis: Afvalfonds voor horeca voor plastic, glas drankenkartons

Gratis: Afvalfonds voor horeca voor plastic, glas drankenkartons

De Stichting Afvalfonds Verpakkingen zamelt bij horecabedrijven gratis glas, plastic en drankenkartons is. Inschrijven kan tot 18 mei 2022.

Met het inzamelsysteem maakt het Afvalfonds het voor horecabedrijven mogelijk om op een eenvoudige manier gratis verpakkingen gescheiden aan te bieden voor recycling.

Het Afvalfonds betaalt voor het transport, sortering en recycling door afspraken te maken met afvalinzamelaars en verwerkers.

De recycling van 1 kg plastic levert een CO²- besparing van 2,5 kg op”

Via het loket van Afval Goed Geregeld kunnen horecaondernemers zich tot 18 mei aanmelden voor kosteloze inzameling van gescheiden plastic, drankenkarton en glas. De inzameling start vanaf 1 januari 2023.

Voorwaarden gratis afvalinzameling

In principe kan elk horecabedrijf zich hiervoor inschrijven, er zijn wel een aantal voorwaarden:

  • Alleen gescheiden afvalstromen die van goede kwaliteit zijn worden opgehaald. Er mag dus niets inzitten wat bij het restafval of bij andere afvalstromen thuishoort omdat het materiaal anders niet gerecycled kan worden. Dat betekent dat plastic verpakkingen en drankenkartons schud-, schraap- of schenkleeg zijn. En dat er geen ander afval bij mag zitten.
  • De minimale aangeboden hoeveelheid per week is 240 liter. Dit is ongeveer gelijk aan 4 inzamelzakken of een minicontainer, de ‘kliko’.

Van inschrijving naar inzameling

Als je besluit je in te schrijven, worden gegevens zoals bedrijfsgegevens, ophaallocaties en informatie over de huidige afvalstromen gevraagd.

Het Afvalfonds gebruikt deze data om contracten af te sluiten met inzamelbedrijven.