Loetje Zwolle opent de deuren

Loetje Zwolle opent de deuren

Restaurant Loetje in Zwolle opent op 6 mei 2022 de deuren in Zwolle. Het nieuwe restaurant ligt aan de Wipstrikkerallee in Zwolle, net buiten het centrum van Zwolle.

Voorheen zat restaurant Urbana in het pand gevestigd.

Na een flinke verbouwing werd het restaurant getransformeerd tot een Loetje, met onder andere handgeschilderde illustraties op de wanden.

Naast Loetje, is Restaurant Company Europe (RCE) het overkoepelende moederbedrijf van meer succesvolle horecaconcepten als Stan&Co, Happy Italy en Beers & Barrels en diverse stand-alone locaties.

RCE over de grens

Zowel Happy Italy als Loetje worden als goede kandidaten gezien om mee over de grens te gaan. ‘Vooralsnog kijken we naar Duitsland', aldus CEO Sandra van Halderen. Waarom Duitsland? ‘Omdat de eetcultuur best wel tegen die van ons aanzit en omdat we al succesvol zijn met de zaken die tegen die grens aanzitten.’

Over RCE
RCE telt ruim 70 horecalocaties. In 2018 nam Waterland, één van de grootste private-equity investeerders, een meerderheidsbelang in de voormalige Debuut horecagroep. In oktober 2019 werden daar alle vestigingen van biefstukrestaurant Loetje aan toegevoegd. Debuut en Loetje werden samengevoegd tot één nieuw bedrijf: Restaurant Company Europe (RCE). In juli 2021 kwam daar de pasta en pizza-formule Happy Italy nog eens bij met 20 vestigingen. De groei die het bedrijf afgelopen tijd doormaakte, wordt nog niet gestaakt. RCE streeft naar 100 locaties en een omzet van €300 miljoen in 2025.