Pieter Vissers nieuwe horeca directeur Heineken Nederland 

Pieter Vissers nieuwe horeca directeur Heineken Nederland 

Pieter Vissers is per 1 juni 2022 horeca directeur Heineken Nederland. Hij volgt Marc Josephus Jitta op die algemeen directeur wordt van Heineken België.

Pieter Vissers werkt sinds 2010 bij Heineken waarvan negen jaar in het horecadomein. Sinds eind 2019 was hij sales directeur horeca, waarmee zijn nieuwe stap naar horeca directeur Heineken, volgens de brouwer een 'logische is.

'Net als zijn voorganger Marc is Pieter is een man uit de praktijk die door zijn ervaring weet wat er speelt bij horecaondernemers', aldus algemeen directeur Heineken Nederland Hans Böhm.

'Uiteraard gaat Pieter ook over het versterken van onze merken en verdere digitalisering; met als doel minder administratieve rompslomp voor de ondernemer. Samen met Sligro zal hij de vergroening van de logistieke keten in het out-of-home kanaal verder vormgeven.'

Opvolger Marc Josephus Jitta

Vissers volgt Marc Josephus Jitta op, die binnen Heineken verder gaat als algemeen directeur België.

Marc Josephus Jitta
Marc Josephus Jitta

Marc Jitta begon zijn loopbaan in 2008 bij Heineken - net zoals Vissers - als trainee. Na meerdere financiële functies bij zowel Vrumona als Heineken werd Jitta in 2014 national sales manager out of home bij Vrumona. In 2017 speelde hij een belangrijke rol bij de realisatie van het strategisch partnership tussen Heineken en Sligro.