7 tips voor horecazaken om direct kosten te besparen

7 tips voor horecazaken om direct kosten te besparen

Veel horecaondernemers hebben de afgelopen 2 jaren en door de huidige inflatie flinke klappen moeten incasseren. Nu veel zaken weer open zijn, en daarbij alle handen op de werkvloer nodig zijn, is dit daarom het aangewezen moment om te kijken hoe jij efficiënter kan werken en waar je kosten op kunt besparen. Procent, het gratis inkoopplatform voor de horeca, deelt met ons dé 7 onderdelen waarop zij iedere horecazaak gemakkelijk en snel kunnen laten besparen.

Waarom besparen met Procent?

Samen krijg je nu eenmaal meer voor elkaar dan alleen, zeker als het om inkopen gaat. Vanuit dit oogpunt is het bedrijf in 2011 tijdens de financiële crisis opgericht. Door het bundelen van het inkoopvolume van meer dan 12.000 horecaondernemers in Nederland en België, kopen zij op verschillende onderdelen vlijmscherp in. Niet voor niets is de slogan: Better Together. Daarnaast worden alle leveranciers geselecteerd op basis van prijs, kwaliteit, voorwaarden en duurzaamheid. En hier kan jij als ondernemer van profiteren!

Bespaar op deze 7 onderdelen binnen jouw bedrijf

Er is voor iedereen voordeel te behalen, van hotel, cateraar, keten tot individueel restaurant. Wanneer je je aansluit bij de inkooporganisatie kun je zelf kiezen waar je op wilt besparen. Dit kan bij Procent op 7 verschillende productgroepen, maar het is geheel aan jou of je je aansluit voor the full package of slechts op enkele onderdelen. Wij sommen het even voor je op, want dit willen we je uiteraard niet onthouden.

  • Heb je een nieuwe zaak, wil je een extra betaalterminal of zijn je huidige pinterminals aan vervanging toe? Procent zorgt voor de meest gunstige tarieven voor de aankoop of huur van je betaalterminals,pintransacties en creditcardacceptatie. Ook heeft Procent als extra voorwaarde voor de horeca, twee keer gratis val- en waterschade. Handig toch?
  • Vandaag de dag energie inkopen wordt steeds specialistischer en prijzen zijn inmiddels 4 tot 5 keer hoger ten opzichte van afgelopen jaren. Procent heeft een team van energiespecialisten die de energiemarkt goed in de gaten houdt en jaar in jaar uit dit op een gunstig moment én met een groot volume inkoopt voor zijn leden. Door deze inkoopstrategie besparen zij nu duizenden tot tienduizenden euro’s per jaar. Mocht je nieuwsgierig zijn naar wat jij qua energiekosten kan besparen, dan maken ze vrijblijvend een besparingsanalyse voor jouw bedrijf.
  • Als horecabedrijf produceer je nu eenmaal afval, dus een goede partner voor betaalbare en duurzame afvalverwerking is daarbij onmisbaar. Wist je dat je via Procent jaarlijks gemiddeld 20% kan besparen op je afvalverwerking en dat zij een vrijblijvende besparingsanalyse kunnen maken? Milieubijdrage is altijd inclusief en iedereen in Nederland betaalt via Procent exact hetzelfde. Wel zo transparant!
  • Verzekeringen horen erbij, maar als horecaondernemer heb je hier vaak geen tijd voor. Zoek je een nieuwe verzekeraar en wil je weten wat je kunt besparen in vergelijking met je huidige verzekeraar? Procent heeft een verzekeringspolis samengesteld speciaal voor de horeca met gunstige dekkingsvoorwaarden. Sluit je aan en bespaar gemiddeld 20%!
  • Ook op koffie is flink te besparen. Voor horecaondernemers is het vaak een oneindige zoektocht: koffie met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Vanuit deze vraag is Procent een eigen koffiemerk gestart genaamd Capra Nera: op Italiaanse wijze gebrande kwaliteitskoffie. Naast de heerlijke smaak bespaar je ook tot wel 40%, vergeleken met andere merken. Met ieder kopje koffie dus meer marge voor jou!
  • Ontvang een bonus middels bypass afspraken. Procent heeft voor ruim 12.000 horecabedrijven bypass afspraken gemaakt met producenten van meer dan 25 A-merken. Op basis van je afnames kun je een jaarlijkse bonus ontvangen, welke los staat van je eigen afspraken met je groothandel of leverancier. Je hoeft zelf niets te doen en ontvangt een rapportage en uitbetalingsoverzicht vanuit Procent. Fijn toch?
  • In de huidige tijd waarbij personeel schaars is en de loonkosten stijgen, is het belangrijk zo efficiënt mogelijk te werken. Bestellen via QR kan hierbij de perfecte oplossing zijn! Denk aan besparing op personeelskosten, upsellen d.m.v. data, een digitale menukaart die je gemakkelijk kan wijzigen én geen lange wachttijd voor je gasten. Procent heeft een samenwerking met een gerenommeerde QR partij, waarbij je o.a. de laagste tarieven betaalt voor de verwerking van je QR-betalingen!

Met welk onderdeel wil jij starten?

Met welk onderdeel wil jij starten? Elke dag werkt een gedreven team van meer dan 55 professionals met veel liefde en toewijding om horecaondernemers te helpen met het besparen op hun inkoop. Al ruim 10 jaar profiteren duizenden horecabedrijven van de laagste tarieven en meest gunstige voorwaarden. En dat volledig kosteloos! Procent neemt als one-stop-shop voor jou het werk uit handen en komt persoonlijk bij je langs, waardoor jij als horecaondernemer je kunt focussen op voor jou belangrijkere zaken.

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Procent Horeca.