Chefs van Vermaat gaan alleen nog duurzame vis serveren

Chefs van Vermaat gaan alleen nog duurzame vis serveren

Vermaat gaat ervoor zorgen dat er in haar 400 restaurants geen vis meer verkrijgbaar is die bedreigd wordt, is verkregen uit illegale vangst of wordt overbevist.

Cateraar Vermaat heeft – om dit doel te bereiken – een samenwerking afgesloten met Good Fish. ‘We gaan geen vis serveren waar het niet goed mee gaat. Paling, gamba’s of bepaalde tonijnsoorten staan straks niet meer op de kaart.’

World Oceans Deal

Good Fish en Vermaat sluiten een World Oceans Deal om samen impact te maken voor gezonde oceanen. Een deal die niet gaat over geld, maar over impact onder water.

Good Fish is uitgever van de VISwijzer. Deze geeft via kleurcodes een advies over welke vis nu wel of niet duurzaam is gevangen of gekweekt. De score ROOD is ‘niet duurzaam’ en het advies is vermijden. Vermaat gaat voor eind 2022 alle vis met een RODE score uit haar assortiment halen.

Een unieke en belangrijke prestatie van Vermaat, zegt Margreet van Vilsteren (Directeur Good Fish).

Slechts 10% serveert alleen duurzame vis

Uit onderzoek van Good Fish blijkt dat bijna 90% van de Nederlandse restaurants en viswinkels, vis verkoopt waar het niet goed mee gaat. Vermaat heeft ongeveer 400 restaurants waar vis op de kaart staat.

Restaurant Rijks en Wils

Vermaat is actief  in ziekenhuizen, op airports en in bedrijfscatering, maar ook in toprestaurants zoals het Rijks en Wils.

Workshops voor chefs

Chefs worden meegenomen in deze transitie door workshops over duurzame vis en zij krijgen goede alternatieven zoals een vannamei garnaal in plaats van een black tiger. Good Fish steunt Vermaat en haar chefs door het geven van adviezen en op zoek te gaan naar goede alternatieven. Bijvoorbeeld haring, mosselen en makreel.