Robert-Jan Woltering managing director Hotel De L'Europe

Robert-Jan Woltering managing director Hotel De L'Europe

Vanaf 11 juli is Robert-Jan Woltering de nieuwe managing director van het vijfsterren luxe hotel De L'Europe. Hiermee volgt hij Edward Leenders op, een gepassioneerd en ervaren hotelier met een hart voor gastvrijheid en creativiteit.

Robert-Jan Woltering had al eens eerder de leiding over een vijfsterrenhotel in Amsterdam: namelijk The Grand. Hier was hij gm van 2007 tot 2013.

Bij zijn terugkeer naar Amsterdam zegt hij er naar uit te kijken om samen met het team van Hotel De L'Europe te mogen werken. De beste investering die we kunnen doen is een investering in elkaar. Met duidelijke communicatie en heldere doelen streven we samen naar een fantastische toekomst voor De L'Europe Amsterdam'.

De afgelopen drie jaar is De L'Europe Amsterdam onder leiding van Edward Leenders omgetoverd tot een lifestyle brand met 15 concepten, van nieuwe restaurantformules tot de introductie van 't Huys, waar lokale en internationale gasten elkaar ontmoeten. Recent kreeg Restaurant Flore van Bas van Kranen twee Michelinsterren.

Voorliefde voor hotellerie

Robert-Jan Woltering zal samen met het team de plannen en concepten die reeds geïntroduceerd zijn tot uitvoering brengen. Met zijn voorliefde voor hotellerie en zijn warme persoonlijkheid zal Robert-Jan Woltering De L’Europe een nieuw avontuur in leiden. 

Robert-Jan Woltering

Robert-Jan Woltering heeft al meer dan 30 jaar ervaring opgedaan in de internationale hotellerie. In zijn laatste functie als regionale vice-president van Mexico en Centraal Amerika bij Accor Luxury Brands was hij voornamelijk verantwoordelijk voor het coachen van de algemene directeurs van onder andere Sofitel Mexico City Reforma, Sofitel Legend Casco Viejo Panama City en Fairmont Heritage Place Mayakoba.

Ook heeft hij pre-opening plannen voor Fairmont La Paz en Peurta Cortés Resort and Residences gecoördineerd. Als kers op de taart werd hij gekozen tot Best Hospitality Leader in Mexico tijdens de onthulling van de International General Manager Awards in 2021.

De L’Europe Amsterdam 

De geschiedenis van hotel De L'Europe Amsterdam gaat terug tot 1896. Ooit gebouwd op de restanten van de oude stadswal heeft het hotel zich ontwikkeld van exclusief hotel in het centrum van de stad tot een beschermer van Amsterdamse cultuur en stijl.

De L'Europe Amsterdam, meer dan een hotel, beschikt over 97 kamers en suites – inclusief twee top signature suites - een luxe spa en wellness, diverse restaurants en bars: restaurant Flore waar gevierd chef Bas van Kranen de scepter zwaait, brasserie Marie, trattoria Graziella en Freddy's bar - de legendarische bar waar wijlen Freddy Heineken graag kwam.