Dubbele nominatie chef Bjorn Massop van Restaurant Lokaal

Dubbele nominatie chef Bjorn Massop van Restaurant Lokaal
Bjorn Massop

Chef en mede-eigenaar Bjorn Massop van Restaurant Lokaal (beloond met een Groene Michelinster) in Villa Ruimzicht in Doetinchem is twee keer genomineerd voor een internationale vakprijs van Restaurantvereniging JRE.

Bjorn Massop maakt zowel kans op de Innovation Award van de JRE als op de Taste of Origin Award.

Bjorn Massop

Chef Bjorn Massop laat geen producten uit het buitenland invliegen als hij ze op de fiets kan halen. ‘Bij Restaurant Lokaal hebben we aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen: een poelier en een slager die niet alleen het meest gewilde stukje vlees aanbieden, maar met gepaste waardigheid álles van het dier gebruiken. Of brood gemaakt van oer-Hollandse ingrediënten en verse kruiden – het liefst uit de vrije natuur – letterlijk van ‘boer tot bord’.

‘In onze keuken beseffen wij dat wij verantwoordelijk zijn voor meer dan alleen een lekker bord eten. Als chefs zijn we verantwoordelijk om ambachten in stand te houden, ook die van onszelf. Daarbij speelt het milieu een belangrijke rol. Ons hele menu is dan ook geïnspireerd door de seizoenen en de vakmensen die onze chefs dagelijks voorzien van de mooiste producten.’

Jan Marrees en Ralph Hermans

Andere Nederlandse genomineerden zijn Jan Marrees van sterrestaurant Marrees in Weert. Hij maakt kans op de internationale Heritage Award. Ralph Hermans van sterrestaurant Rantree maakt kans op de Entrepeneur of the Year Award.

Orangerie de Pol

Ook bij Orangerie de Pol valt een dubbele nominatie: chef Mark Captein maakt kans op de prijs voor Talent of the Year en Marjolein van der Ham is genomineerd voor de Sommelier Award van de internationale JRE.