Marjolein van der Ham kanshebber internationale vakprijs

Marjolein van der Ham kanshebber internationale vakprijs
Marjolein van der Ham

Marjolein van der Ham maakt kans op een internationale prijs voor sommeliers. Naast wijnkenner is Van der Ham mede-eigenaar van Orangerie de Pol in Doetinchem. Ze is als enige Nederlandse genomineerd.

Restaurant ‘Orangerie de Pol’ uit Doetinchem is aangesloten bij de JRE. En door deze internationale restaurantvereniging is Marjolein naar voren geschoven als kanshebbern voor deze prijs.

Tien sommeliers genomineerd

In juni wordt bekend wie van de tien kanshebbers gaat winnen. Volgens de JRE wordt de ziel van een restaurant bepaald door de mate van gastvrijheid. ‘Dit draait om ambiance maar ook om een zorgvuldig samengestelde wijnkelder.

Het draait ook om het vermogen om jonge vakmensen de kunst van service bij te brengen zodat er een team staat dat zich inzet voor het welzijn van de gasten op het hoogste niveau. De meest verdienstelijke restauranthouder op dit gebied, mag de award in ontvangt gaan nemen.'

Vaker in de prijzen

Binnen JRE Nederland werd Van der Ham in 2019 verkozen tot Gastvrouw van het Jaar. In datzelfde jaar nomineerde HotelloTop haar voor Talent of the Year.