Prijzen voor JRE-restaurants Rantrée, Sillyfox en De Pol

Prijzen voor JRE-restaurants Rantrée, Sillyfox en De Pol

Restaurant Sillyfox in Veghel heeft met Joppe Sprinkhuizen de Chef van het Jaar binnen restaurantvereniging JRE in huis. Rantree in Maastricht van Ralph Hermans en Jennifer Silvius is benoemd tot Restaurant van het Jaar.

De derde award gaat naar Marjolein van der Ham van Orangerie De Pol in Doetinchem. Zij mag zich Gastvrouw van het Jaar noemen binnen de JRE. De winnaars van de drie prijzen zijn gekozen door de leden zelf. De vereniging wil met de awards ‘opvallend ondernemerschap’ belonen. Vorig jaar gingen de prijzen naar Mart Scherp (Chef), De Loohoeve (Restaurant) en Peter Paul Swijnenberg (Gastheer) van Bentinck.

Chef van het Jaar

Chef van het Jaar Joppe Sprinkhuizen is eigenaar van restaurant Sillyfox in Veghel. De talentvolle chef opende in 2017 zijn eigen zaak, nadat hij ervaring heeft opgedaan bij onder andere Hof van Deurne, restaurant Onder de Boompjes* en De Treeswijkhoeve** in Waalre.

Restaurant van het Jaar

JRE Restaurants
Ralph Hermans (l) Jennifer Silvius met de winnaars van vorig jaar, Marleen en Jeroen Brouwer van De Loohoeve. In het midden Rik Jansma.

Het Restaurant van het Jaar staat in Maastricht. Daar exploiteren Ralph Hermans en Jennifer Silvius Restaurant Rantrée. Beiden hebben ervaring opgedaan in binnen en buitenland. Gastvrouw Silvius wordt in 2012 uitgeroepen tot ‘best sommelier of the year’ in België en in 2014 openen Ralph en Jennifer Restaurant Rantrée op de Kesselskade in Maastricht. In 2018 verhuizen ze naar de andere kant van de stad en openen in november het vernieuwde restaurant Rantrée.

Gastvrouw van het Jaar

JRE restaurants
Peter-Paul Swijnenburg (Bentinck, winnaar 2018) en Marjolein van der Ham. Rechts Rik Jansma.

Gastvrouw van het Jaar Marjolein van der Ham studeerde Hotelmanagement aan Saxion Hogeschool Apeldoorn. Tijdens een stage op de Antillen ontmoet ze partner Mark Captein en begin 2018 starten zij samen met Rick en Kim van de Broek Orangerie de Pol. Op 1 december van dat jaar krijgen ze de kans om de zaak over te nemen en daarmee komt een droom van beiden uit.

De prijzen zijn maandag 25 november 2019 uitgereikt tijdens de algemene ledenvergadering en het eindejaarsdiner bij restaurant Marrees in Weert.

Nieuwe voorzitter JRE

Tijdens de avond werd ook de officiële bestuurswissel voor JRE-Nederland aangekondigd. Voorzitter Rik Jansma, van restaurant Basiliek, maakt sinds dit jaar deel uit van het internationale bestuur en treedt vanaf 1 januari af als voorzitter. Hij maakte vanaf 2009 deel uit van het bestuur en startte in 2014 als voorzitter van JRE. Ook Jan Marrees, van restaurant Marrees, nam afscheid van het bestuur na 6 jaar de taak van vicevoorzitter te hebben vervuld.

Marko Karelse van Villa la Ruche in Voorburg neemt vanaf 1 januari de voorzittershamer over en zal worden bijgestaan door Laurent Smallegange van restaurant Spetters, Boy Schuiling van visrestaurant ’t Pakhuus, Alain Alders van De Vrienden van Jacob, Bjorn Massop van Villa Ruimzicht en Mark van den Berg van De Ertepeller.