Hotel Stay at 7 in Rijswijk failliet

Hotel Stay at 7 in Rijswijk failliet

De rechtbank in Den Haag heeft Hotel Stay at 7 in Rijswijk failliet verklaard. Het hotel ging in oktober 2019, net voor corona, open.

Hotel Stay at 7 in Rijswijk failliet

Hotel Stay at 7 telt 149 kamers, variërend van small tot familiekamers.

Afkoelingsperiode

De curator van advocatenkantoor Buren Legal uit Den Haag, Laurens Prickartz, laat weten dat hij momenteel boedel, schulden en schuldeisers in kaart brengt. Direct na de uitspraak van het faillissement in juni was het hotel nog open, inmiddels zijn de kamers echter niet meer te boeken.

De Rechtbank Den Haag heeft een afkoelingsperiode van twee maanden afgekondigd. Gedurende deze periode kunnen leveranciers eventuele rechten op de boedel van het hotel niet uitoefenen.

Doorstart Hotel Stay at 7?

De curator richt zich momenteel op de inventarisatie van de boedel en de mogelijkheden van een eventuele doorstart of verkoop van de onderdelen van het hotel.

Het kantoor laat weten dat er al wel serieuze interesse is in een doorstart van het hotel. Volgens het kantoor zijn er echter nog geen concrete afspraken gemaakt.

Stay at 7 is gerealiseerd in een voormalig kantoorpand aan de Volmerlaan 7 in Rijswijk. De exploitatie was in handen van Claudia van den Berg. Niet te verwarren met haar naamgenoot van boutique hotel Staats in Haarlem.

Interim team

Van den Berg raakte betrokken bij het hotel door haar echtgenoot Jeffrey Pak die fotografeert voor de pandeigenaar,The Young Group. ‘Ik heb Middelbare Hotelschool gedaan en heb 6 jaar voor Mozaic in Den Haag gewerkt, een klein boutique hotel. Daarnaast heb ik een boekingssite, IamReservations.com, opgezet en ben ik bezig met hotelsoftware. In Stay at 7 stond eerst een interim team en ik ben me steeds meer gaan bemoeien met zaken waar dit team tegenaan liep. Even later heb ik de hele exploitatie overgenomen’, zei Van den Berg in de zomer van 2020 tegen Misset Horeca.