VandeStreek opent crowdfunding voor foodbar aan de Oudegracht

VandeStreek opent crowdfunding voor foodbar aan de Oudegracht

De Utrechtse brouwer vandeStreek is van plan om eind dit jaar een foodbar te openen aan de Oudegracht 50 in Utrecht.

Met het openen van een locatie aan de Oudegracht gaat volgens vandeStreek een droom in vervulling. Het proeflokaal in de brouwerij zal ook open blijven voor proeverijen, rondleidingen en eten.

Ondernemend bedrijfsleiders Lukas Ausems en Ronald Lentz runnen sinds de heropening in februari het proeflokaal op de Ontariodreef. Zij gaan ook de nieuwe locatie runnen.

Bier centraal maar ook grote rol voor keuken

'Sinds de opening van het vandeStreek proeflokaal in 2019 was er al een wens om ook een centraler liggende horecazaak te hebben in een echte Utrechtse werfkelder. Deze droom is nu in vervulling gegaan met de aankoop van een pand aan de Oudegracht, waar voorheen de Italiaan La Grotta zat en afgelopen jaar Grand Café Lekker Gezellig', zegt Ronald Lentz.

Het proeflokaal van vandeStreek
Het proeflokaal van vandeStreek in Utrecht.

Bier staat natuurlijk centraal maar ook de keuken zal een belangrijke rol gaan spelen. Beide barren zullen 20 taps hebben en uit de keuken komen gerechten die passen bij de bieren waarbij de inspiratie van over de hele wereld kan komen.

Crowdfunding vandeStreek voor hoger niveau

'Je kunt bij ons terecht voor proeverijen met een uitgebreide uitleg over de bieren, en de kaart is gevuld met gerechten die zowel een bodem leggen als passen bij de getapte bieren', vertelt Lukas Ausems.

Hij vervolgt: 'Boven, aan de straat, richten we het in als een modern bruin café waar je heerlijke borrelplanken kan bestellen en de gastheer of vrouw je meeneemt op avontuur. De werfkelder wordt net als vandeStreek ontzettend kleurrijk en daar ben je welkom voor een diner of een feestje.'

Om de bar echt naar het volgende niveau te tillen, is vandeStreek een crowdfundactie begonnen via CrowdAboutNow.