Keurmerk voor Amersfoortse frituurzaken

Keurmerk voor Amersfoortse frituurzaken

Na met Goud Bekroonde snacks heeft Arn Zuyderduin van Frituur Van Gogh in Amersfoort nu ook het keurmerk Goed Gefrituurd in ontvangst genomen.

De erkenning voor vakmanschap in de frituurbranche is van toepassing op beide zaken van de friturist. Zuyderduin: 'Ik ben heel blij. Nu is aangetoond dat alles bij ons in orde is: zowel in de zaak als wat betreft onze producten.'

De erkenning voor vakmanschap in de frituurbranche is een initiatief van de Vereniging Professionele Frituurders (ProFri), maar staat voor iedereen open.

Iedereen die Frituur Van Gogh kent, rijdt er graag voor om. Beide frituurzaken van Arn Zuyderduin zijn met goed gevolg getoetst op de aspecten Vakmanschap, Veiligheid en Verantwoordelijkheid. De Amersfoortse frituurzaken stonden al in de Nationale Smulgids met de Amersfoortse Vleeskroket, Garnalenkroket en Vega-kroket. Deze dragen het predicaat Met Goud Bekroond.

Blij met erkenning

'Ik ben heel blij. Via de testresultaten is nu aangetoond dat alles bij ons in orde is', zo laat Zuyderduin in een reactie weten. 'Dat is heel fijn want niet alleen onze producten zijn goed, maar alles moet kloppen, dus ook in onze winkels. Daar hebben we nu een erkenning voor gekregen door middel van het Goed Gefrituurd-keurmerk. Alles is gecontroleerd: van de manier waarop mensen in onze frituurzaken worden geholpen tot de hygiëne, maar ook hoe we naar buiten treden via de website en sociale media.'

Andere bedrijfsnaam

De ondernemer in Amersfoort veranderde onlangs zijn bedrijfsnaam van Vlaams Friteshuis van Gogh in Frituur Van Gogh. 'We hebben als ondertitel ‘De smaak van Amersfoort’. Twee geografische aanduidingen in een naam bleek voor verwarring te zorgen. Bovendien vind ik frituur ook beter én Vlaams klinken', legt hij uit. De naam verwijst bovendien meteen naar de verse, ambachtelijk bereide frieten. 

Daarover staat in de rapporten van de mystery guests - die de zaken voor de audit bezochten - het volgende te lezen: 'Iedere medewerker staat enthousiast achter de counter en wordt betrokken bij de productie van alle lekkernijen die in eigen keuken worden bereid. De verse friet wordt perfect afgebakken.'

HACCP-training

Het trainen van die medewerkers staat hoog in het vaandel bij de Amersfoortse frituurzaken. 'Bij ons is het voorwaarde dat iedereen die op de werkvloer staat, eerst een HACCP-training volgt', laat Zuyderduin weten. 'Het is belangrijk dat ze deze kennis hebben voor ze bij ons aan de slag gaan. Binnen twee uur kunnen ze via het leerplatform online examen doen.' Zo’n 20 werknemers hebben inmiddels dit certificaat behaald.

Eerder dit voorjaar had de Amersfoortse ondernemer nog drie frituurzaken. Door het personeelsgebrek en omdat de derde vestiging op 80 meter van een andere zaak lag, heeft de Amersfoortse friturist er een afgestoten. 'Organisatorisch is het nu veel beter te behappen en het personeelsprobleem is hiermee opgelost.'