Wild & the Moon brengt Parijs naar Amsterdamse Zuidas

Wild & the Moon brengt Parijs naar Amsterdamse Zuidas

Het vegan concept Wild & the Moon uit Parijs heeft de deuren geopend van een tweede locatie in Amsterdam, op de Zuidas.

Na een succesvolle eerste vestiging in De Pijp, is het nu ook tijd om de groene harten van zakelijk Amsterdam te veroveren. Tijdens een exclusieve grand opening vertelde oprichter Emma Sawko de nieuwsgierige gasten vol passie over haar dromen en wereldverbeterende vegan foodconcept: ‘Wild & The Moon is ‘slow food set to an urban beat’. Wij willen dat een plant-based lifestyle de nieuwe norm wordt.’

Feestelijke opening

Wild & the Moon biedt huisgemaakte, 100% vegan en glutenvrije gerechten tot verse cold-pressed juices en snacks vol powerfood. En dat allemaal met een zero plastic-beleid. Wild & the Moon wil de toon zetten voor een gezonde, toegankelijke én stijlvolle lifestyle die perfect aansluit bij de ‘snelle’ Amsterdamse Zuidas.

‘We willen met deze sfeervol ingerichte locatie en pure assortiment een oase creëren op de Zuidas. Een plek voor ontspanning tussen business meetings door, en een plek om uit te rusten en weer op te laden’, aldus Nick Peperkamp, mede-eigenaar Wild & the Moon NL. ‘Alle gerechten worden hier dagvers in onze eigen WildLAB-keuken gemaakt, voor directe consumptie en voor catering van meetings en events.’ De kaart varieert van superbowls tot vegan burgers.

Vegan from Paris

Het Wild & the Moon avontuur begint in 2016 met een kleine Parijse takeaway van ondernemerskoppel Emma en Hervé Sawko. Nadat ze de hele wereld over hebben gereisd en aan de wieg hebben gestaan van tal van fashion-, food- en lifestyle trends, besluiten ze met een ‘tribe’ van food lovers, chefs, voedingsdeskundigen en natuurgeneeskundigen, unieke plant-based gerechten te gaan ontwikkelen en Parijs te veroveren met hun ‘Wild’ keuken.

Sinds de opening laat Wild & The Moon Parijzenaren kennismaken met de veganistische keuken en bewustwording op het gebied van duurzaamheid. Inmiddels is Wild & the Moon uitgegroeid tot een populair vegan concept en lifestyle, met 10 vestigingen in Parijs, 3 in Dubai en nu ook 2 vestigingen in Amsterdam.

Dromen van een plant-based wereld

Oprichter Emma Sawko kwam speciaal voor de grand opening over uit Parijs om te vertellen over haar dromen voor een duurzamere, plant-based wereld: ‘De hele voedselketen, van productie tot consumptie, moet drastisch veranderen. Want alleen door samen te zorgen voor de aarde en onze lifestyle aan te passen, is het mogelijk om impactvolle veranderingen teweeg te brengen’, aldus Emma.

Blik op de toekomst

‘Als je als start-up een dusdanige impact wilt maken en de wereld wilt veranderen, maar je tegelijkertijd ook wilt groeien, is het verleidelijk om concessies te doen. Bij Wild & the Moon doen we dat niet. We houden alles zo puur en duurzaam mogelijk: van de producten en materialen tot de bereiding. En altijd staat smaakbeleving en kwaliteit op nummer 1. We willen mensen laten ervaren dat vegan en glutenvrij eten echt superlekker kan zijn.’

‘Samen met de lokale Amsterdamse biologische leveranciers creëren we een circulaire, duurzame keten met aandacht voor mens, dier en milieu. Zo worden alle producten ‘schoon’ geleverd zonder gebruik te maken van brandstof.’ Peperkamp en Sawko hopen na de Zuidas-locatie nog veel meer Wild & the Moon-vestigingen te openen in Nederland en zo het hele land kennis te laten maken met hun Wild lifestyle.