Nieuwe uitdaging voor Carlo Chantrel in Vane

Nieuwe uitdaging voor Carlo Chantrel in Vane

Carlo Chantrel heeft van sterrestaurant Tilia de overstap gemaakt naar restaurant Vane in het NH Collection Eindhoven Centre. Chantrel maakte in juni 2022 bekend te stoppen met sterrestaurant Tilia in Etten-Leur.

'Ik ben en nu een maand bezig en heb mijn draai nu gevonden. Het is een grote organisatie, maar vind het heel mooi om te doen', aldus de nieuwe executive chef van Vane. 'Ik had nog niet eerder in een hotel gewerkt, dus vind dit een mooie nieuwe ervaring.'

Naast het aantrekken van een nieuwe excecutive chef heeft NH Collection Eindhoven Centre ook het 5* Superior schild mogen ontvangen. Het hotel mag zich nu onder de 16 hotels binnen Nederland scharen met een vijfsterren status.

Mooi avontuur

Over Tilia zegt Chantrel dat het een mooi avontuur was, maar dat de beslissing om te stoppen nog steeds een beetje pijn doet. Tilia is nu overgenomen door De Schone Zaak.

Over Tilia

Chef-kok Carlo Chantrel (52) en sommelier Mariëlle Vink (32) namen het voormalige restaurant De Zwaan in mei 2020 over van ondernemer Roland Peijnenburg. In september van dat jaar startten ze er hun eigen concept: Tilia.

Financieel motief vanwege corona en personeelstekort was recent de reden voor Tilia om te stoppen. Voortzetten zou niet langer meer haalbaar zijn. Als ondernemers hadden ze nog te weinig vet op de botten om de coronacrisis het hoofd te bieden.

Chantrel vertelt dat Marielle Vink net een maand druiven is wezen plukken in het buitenland en zich nu aan het oriënteren is op een nieuwe baan. 'Ze heeft veel aanbiedingen gehad.'

Vertrek Casimir Evens bij Vane

Executive chef Casimir Evens van het Belgische tweesterrenrestaurant Pastorale in Reet kookte tot voor kort in restaurant Vane. Hij benaderde Chantrel zelf als opvolger. Evens gaat met zijn partner Lotte Bloem een eigen restaurant openen: restaurant Odille in Sint-Oedenrode.