De Lekkerste wedstrijden worden de Nederlandse Kampioenschappen

De Lekkerste wedstrijden worden de Nederlandse Kampioenschappen
Meervoudig winnaar Roland Biermans tijdens de Lekkerste Wedstrijden in 2020 Foto: Tamara Verheij

KHN en Stichting de Lekkerste Wedstrijden zetten vakmanschap in de spotlight tijdens NK 'De Lekkerste…' op de Horecava 2023.

Stichting de Lekkerste Wedstrijden en Koninklijke Horeca Nederland (KHN) opnieuw de handen ineen om ook dit jaar in om zoveel mogelijk talenten een podium te kunnen bieden tijdens de Horecava 2023.

Nederlands Kampioenschap

De Lekkerste wedstrijden zijn omgedoopt tot de Nederlandse Kampioenschappen oftewel het NK ‘De Lekkerste…’ De wedstrijd Lekker Anders behoudt wel zijn originele naam. ‘Want die moet gewoon lekker anders blijven.’ Deze veranderingen stonden al op de agenda van de beurseditie van 2022, maar die ging vanwege corona niet door.

Het NK ‘De Lekkerste…’, staat voor vakmanschap in de horeca. KHN-voorzitter Robèr Willemsen: 'De horeca barst van de creativiteit en daar mogen we trots op zijn. Door middel van de verschillende wedstrijden, kunnen we laten zien hoe divers het horecalandschap is en het imago van de horeca (als werkgever) positief beïnvloeden. Het NK stimuleert professionals om zich verder te ontwikkelen en ik hoop dan ook dat we veel nieuw talent mogen verwelkomen tijdens de komende editie.'

Organisator van het NK, Bernd Beekman: 'KHN en Stichting de Lekkerste Wedstrijden staan op één lijn. KHN zet zich in voor de ontwikkeling van de horeca en daar dragen wij met het NK graag aan mee. Ondanks alle uitdagingen van vandaag de dag, werken we samen hard aan de toekomst van de branche en stellen we vakmanschap centraal.'

Vegan Burger en Italiaanse dag

De organisatie introduceert drie nieuwe categorieën in 2023: het NK Lekkerste Vegan burger, het NK Pizza Bakken en het NK Lekkerste Pasta. Die laatste twee vinden plaats tijdens de Italiaanse dag. De pizzawedstrijd organiseert Stichting de Lekkerste Wedstrijden in samenwerking met Pizza Profs.

Wedstrijden NK De Lekkerste

  • NK Lekkerste Broodje
  • NK Lekkerste Burger
  • NK Lekkerste Vegan Burger
  • NK Loaded Fries
  • NK Pizza bakken
  • NK Lekkerste Pasta
  • Lekkerste Pannenkoek
  • Lekker Anders

Het Nederland Kampioenschap vindt plaats tijdens de Horecava 2023, van maandag 9 tot en met donderdag 12 januari 2023 in RAI Amsterdam. De inschrijving voor de wedstrijden is inmiddels geopend.