Noma maakt gasten wereldwijd deel van R&D afdeling

Noma maakt gasten wereldwijd deel van R&D afdeling

Restaurant Noma in Kopenhagen van René Redzepi gaat komend jaar gasten de kans geven om onderdeel te worden van het research&development team van het driesterrenrestaurant. Op afstand proeven en denken deze gasten mee in het project Taste Buds (smaakpapillen).

Deelnemende gasten aan Noma Taste Buds krijgen vier keer per jaar een pakketje thuis met smaken en producten waar het restaurant aan werkt. Ze worden vervolgens gevraagd hun bevindingen en smaaknotities te delen met het team van Noma. ‘De leden van Taste Buds spelen zo een cruciale rol in de ontwikkeling van nieuwe gerechten en smaken', laat Noma weten.

Het lidmaatschap is voor één jaar en kost €544,95. Daarvoor krijgen leden dus vier keer per jaar een pakketje toegestuurd en ze hebben toegang tot twee virtuele sessies met de testkeuken en het fermentatielab van Noma.

Hoeveel gasten lid kunnen worden van Noma Taste Buds is niet bekend, wel is het beperkt beschikbaar: gasten kunnen zich tot 31 december 2022 aanmelden. Dan zijn ze heel 2023 lid, op 31 december 2023 vervalt het lidmaatschap weer.

Noma Taste Buds valt onder Noma Projects, de R&D afdeling die naast nieuwe smaken en producten voor de keuken van het Deense driesterrenrestaurant van René Redzepi ook producten voor de webshop ontwikkelt. Het bekendste resultaat is de Smoked Mushroom Garum, een umamirijke smaakmaker.

Noma kreeg in 2021 de langverwachte derde ster én stond, voor de vijfde en laatste keer, op één in de Worlds 50 Best Restaurants 2021.