Ondernemersdag FHC op 'ongekende hoogte'

Ondernemersdag FHC op    'ongekende hoogte'

De A'dam Toren vormde het decor voor de jaarlijkse ondernemersdag van FHC Formulebeheer, de franchise-organisatie achter de formules Family, Foodmaster en Vital.

De jaarlijkse ondernemersdag FHC was ‘It's a wrap’ party en stond in het teken van de uitreiking van de Formule Awards 2022.

Netwerken

De formuledag is natuurlijk vooral een netwerkevenement: er werden ervaringen uitgewisseld en onderlinge banden verstegvigd.

De opening bestond uit een compilatie van beelden die kenmerkend zijn voor 2022. Hierbij werden ook de uitdagingen en kansen voor de fastservice ondernemers belicht. Vervolgens nam tafelleider en directeur van FHC Formulebeheer Ralph Markwat het woord en startte het tafelgesprek tussen CEO Jan Aaltzen Linde van Van Geloven en Ron Simpson, serieondernemer van o.a. de Avocadoshow.

Diverse onderwerpen kwamen aan de orde: inflatie, personeelstekort, gestegen energie- en grondstofprijzen etc. Simpson gaf een kijkje in zijn creatieve brein waarmee hij direct het publiek wist te inspireren en motiveren om weer net eens anders te denken.

Het eten werd geserveerd vanuit diverse foodstands. Deze recepturen waren speciaal samengesteld met allerlei nieuwe producten vanuit de preferred suppliers van FHC. Zo was er een lekkere vegetarische pita te proeven met pulled chicken, een Bofkip pokébowl met een crispy vegan NoChicken burger en de taco met mini Mexicano en Remia Chipotle mayonaise.

Formule Awards 2022

De prijs voor beste Family was weggelegd voor twee doorgewinterde Family ondernemers. Zij hebben inmiddels een flinke verbouwing achter de rug en wisten toch op een creatieve manier de vestiging open te houden. De prijs ging naar Frank en Alexander van Family Schiphol-rijk.

Beste Foodmaster

Ook bij de beste Foodmaster vielen er twee succesvolle zakenpartners in de prijzen. Hun creativiteit, gedrevenheid en ondernemerschap werd beloond. De prijs ging naar Foodmaster Middelburg. Met hun prachtige assortiment werden zij door de jury tot de koning van de frites specials en burgers geroemd. De ondernemers wonnen in 2019 de Delivery Award van FHC Formulebeheer. Ondernemers Pascal Pelkman en Wijnand Commijs bedankten hun betrokken medewerkers en waren in hun nopjes met deze prijs voor het hele Foodmaster Middelburg team.

Bij Vital, de gezonde schoolcatering formule van FHC, ging de prijs naar een vrouwelijke ondernemer. Zij opende afgelopen jaar een tweede vestiging met een top resultaat. De Vital of the year is dit jaar uitgereikt aan Gemma van Veen. Zij weet de scholieren van het Corlaer College in Nijkerk altijd te voorzien van een heerlijke welverdiende pauze.

The Rookie of the year Award

The Rookie of the year Award ging naar een Family vetiging die een vliegende start maakte. Met een klein assortiment heeft hij in korte tijd een plek verovert binnen het Family netwerk en is inmiddels al niet meer weg te denken. Deze eer is weggelegd voor Family Groot-Ammers. Jeffrey en Breggie sleepten samen deze winst in de wacht.

FHC kijkt terug op een mooie ondernemersdag met diverse hoogtepunten en lekker eten. Samen Ondernemen stond in de breedste zin van het woord centraal.