McDonald's Nieuwegein speelt in op duurzame ambities

McDonald's Nieuwegein speelt in op duurzame ambities
Franchisenemer Robert Leene (links) en restaurant manager Nabil Chacha.

Het nieuwe McDonald's restaurant in Nieuwegein heeft haar deuren geopend. Begin februari begon de bouw van het nieuwe McDonald's restaurant en het restaurant is klaar voor een feestelijke opening.

McDonald’s Nieuwegein is gevestigd op bedrijventerrein Het Klooster, langs de A27. Met het nieuwe restaurant speelt McDonald’s in op de duurzame ambities van de gemeente Nieuwegein. Er is zo duurzaam mogelijk gebouwd.

Duurzaam gebouwd

Het restaurant is volledig gasloos en heeft groene energie, een warmte terugwinsysteem om met keukenwarmte de lobby te verwarmen en energiezuinige friteuses. Daarnaast zijn er waterbesparende urinoirs geplaatst en heeft het restaurant LED-verlichting en circulaire vloer- en wandtegels.

McDonald’s heeft zelf het initiatief genomen voor ontwikkeling van deze locatie. De realisatie van het project is in partnership met grondeigenaar Dunavest ontwikkeld.

Robert Leene, Franchisenemer van McDonald’s restaurant Nieuwegein, is blij met de opening: 'Het is een prachtig restaurant geworden en nog duurzaam gebouwd ook, een win-win voor iedereen. Het is genieten om hier nu samen met mijn team de eerste gasten te kunnen verwelkomen.'