Partnership Peter van der Arend en brouwerij Poesiat & Kater

Partnership Peter van der Arend en brouwerij Poesiat & Kater
Het team van Peter van der Arend en dat van Poesiat & Kater.

Horecaondernemer en bierman Peter van der Arend slaat de handen ineen met brouwerij Poesiat & Kater voor een verregaande samenwerking.

De samenwerking tussen Peter van der Arend en Poesiat & Kater behelst onder meer dat de bieren van Van der Arend's Morebeer, grotendeels gebrouwen zullen gaan worden in de ketels van de in 2017 geopende brouwerij.

Ook zullen de bieren van Poesiat & Kater op de tap verkrijgbaar zijn in de zaken van Peter van der Arend: Proeflokaal Arendsnest, BeerTemple en Mikkeler at Morebeer. In elke zaak drie bieren op tap.

Met de bekendmaking van de samenwerking, werd Van der Arend ook nog geridderd in de 'Orde van de Gekroonde Valk'. Daarmee is de Amsterdammer pas de vierde persoon die de eer toebedeeld krijgt.

De orde wordt uitgereikt door de Stichting de Gekroonde Valk, die in 1993 is opgericht om het erfgoed van Brouwerij De Gekroonde Valk te bewaken. Dat was begin vorige eeuw één van de grootste brouwerijen van Nederland en verantwoordelijk voor het populaire Van Vollenhoven's Stout, dat tegenwoordig door Poesiat & Kater gebrouwen wordt.

Over Peter van der Arend en Poesiat & Kater

Peter van der Arend timmert al sinds begin deze eeuw aan de weg in bierland. Als horecaondernemer met drie zaken - Proeflokaal Arendsnest, American beer bar BeerTemple en Mikkeler at Morebeer. Zijn vierde zaak, Craft&Draft, verkocht Van der Arend in 2022 aan een aantal van zijn medewerkers.

Brouwerij Poesiat & Kater is vernoemd naar meester-timmerman Bart Poesiat en meester-metselaar Klaas Kater. Zij waren ‘werklieden’ van de Van Vollenhoven brouwerij, die eind 19e eeuw een belangrijke rol speelden in de verbetering van de werk- en woonomstandigheden van arbeiders in Nederland. In het proeflokaal van Poesiat & Kater worden zowel historische Hollandse Van Vollenhoven bieren, als eigentijdse Poesiat & Kater-bieren geschonken.