Datum gidslancering Gault&Millau 2023

Datum gidslancering Gault&Millau 2023

De Gault&Millau gidslancering 2023 vindt plaats op maandag 13 februari om 12.00 uur in Tivoli Vredenburg in Utrecht.

Tijdens dit event wordt bekendgemaakt welke restaurants tot de absolute top in Nederland behoren volgens het oordeel van de culinaire gids van Gault&Millau.

Papieren gids

Anders dan vorig jaar verschijnt er dit jaar wel een papieren Gault&Millau gids. Daarin staan alleen de restaurants met 16 punten of meer opgenomen.

Bij Gault&Millau is het maximaal te behalen punten 20. Alle zaken met 16 punten of meer worden overzichtelijk op een rij gezet, net als de nieuwkomers en stijgers.

Top 5 Gault&Millau 2022

De LibrijeZwolle19.5
Inter ScaldesKruningen19.5
TribecaHeeze19 (+0,5)
Ciel BleuAmsterdam19
SpectrumAmsterdam18.5

Awards

Daarnaast worden een reeks aan awards uitgereikt. Onder meer de Beste Chef van het Jaar, Jonge chef van het Jaar, Sommelier van het Jaar, Gastvrouw - en Gastheer van het Jaar worden bekendgemaakt.

Het evenement is alleen te bezoeken op uitnodiging. Het Gault&Millau galadiner vindt plaats op maandag 3 april in B.Building in Amsterdam.

New Chefs on the Block

Voorafgaand aan de Gault&Millau gidslancering vindt de presentatie van New Chefs on the Block plaats. Daar worden drie aanstormende chefs in de spotlights gezet. Gault&Millau vindt de ontwikkeling van jonge talenten erg belangrijk. ‘Toch zijn deze grote chefs van morgen vaak nog niet zichtbaar voor het grote publiek’, zei Gault&Millau-directeur Godfried van der Lugt hier eerder over. Gault&Millau en Foodreporter sloegen de handen om die reden ineen. Sinds 2019 krijgen nieuwe jonge chefs een podium met New Chefs on the Block.