Unlimited Label voegt eerste hotel toe aan het portfolio

Unlimited Label voegt eerste hotel toe aan het portfolio

Bram van Es en Michel Pais voegen met boutique hotel De Witte Dame in Abcoude een eerste hotel toe aan hun bedrijf Unlimited Label. 'Een boutique hotel was altijd al een droom van ons.'

Naast de bekende en goedlopende bedrijven Strandzuid en Parkzuid voegt Unlimited Label nu ook een hotel toe aan het portfolio: boutique hotel De Witte Dame in Abcoude. Het hotel is al enige tijd gesloten en wordt nu verbouwd. In maart gaat het weer open, laat mede-eigenaar Michel Pais van Unlimited Label weten. 

‘Het was altijd al een droom van Bram en mij om een boutique hotel toe te voegen. Dat wist de makelaar ook, dus kregen we af en toe projecten aangeboden. De Witte Dame past perfect in ons plaatje. Ook vanwege het restaurant en de zalen.’ 

Operationele compagnon

Namens de eigenaar van het gebouw en exploitatie, Arthur van Gils, was Adhoc Horecamakelaars op zoek naar ondernemers die De Witte Dame nieuw leven in wilden blazen. Na het traject te hebben begeleid, heeft Adhoc het bedrijf overgedragen aan Michel Pais en Bram van Es van Unlimited Label en Bouke de Jong als mede-eigenaar. 

Naast hun ruime ervaring als horecaondernemers hebben zij allen een persoonlijke band met Abcoude. ‘Ik woon zelf in Abcoude en Bouke ook. We zijn al lang vrienden. Hij wilde na een paar jaar als interim hotelmanager weer gaan ondernemen nadat hij in 2018 uit de Amsterdamse zaak Barça was gestapt. En wij wilden voor De Witte Dame een operationele compagnon. Iemand die daar de lokale markt kent en zich volledig op dat bedrijf focust.’ 

De Jong is alleen ingestapt als mede-eigenaar van De Witte Dame, niet van Unlimited Label. Hij heeft de dagelijkse leiding over het hotel. 

De nabijheid tot Amsterdam, waar de andere twee bedrijven van Unlimited Label zich bevinden, én de persoonlijke band met Abcoude maakte het voor Pais een eenvoudige keuze. 

Slapen in een oud station 

Boutique Hotel De Witte Dame is het oude treinstation van Abcoude, wat als adres ook Stationsplein 3 heeft. Dat station werd geopend met de oplevering van de spoorlijn van Amsterdam naar Utrecht in december 1843 geopend. Nadat in 1977 de spoorlijn was verlegd (het spoor loopt nog wel langs het hotel maar iets verder weg dan vroeger en in een verdiepte bak), werd dit stationsgebouw buiten bedrijf gesteld en kwam er een nieuw station Abcoude.  

Na jaren van verval werd het gebouw in 2015 nieuw leven ingeblazen door Arthur van Gils, die ook Parkhotel Abcoude heeft. En na een totale renovatie werd het oude station een boutique hotel met 10 kamers. 

En nu wordt De Witte Dame weer gerenoveerd. Daarbij worden onder meer vier lodges toegevoegd die half in de oude spoordijk verwerkt zijn. In de loop van maart 2023 moet het hotel weer open.