Chinees bekent vergiftiging fastfoodontbijt met rattengif

Een Chinese man heeft bekend het ontbijt van de fastfoodketen Heshengyuan Soy Milk te hebben bewerkt met rattengif waardoor minstens 38 mensen in het oosten van China zijn overleden. Honderden zijn ziek geworden. De man, Chen Zhengping, vertelde de politie dat hij jaloers was op de eigenaar van een rivaliserend bedrijf in de stad Tangshan.

De verdachte is opgepakt in een stad op honderden kilometers afstand van Tangshan. Het is niet duidelijk hoe de man toegang kreeg tot het eten. Chinese media noemen een verschillend aantal slachtoffers, variërend van 39 tot 49 doden. Medewerkers van de dienst voor de volksgezondheid verklaarden dat er sporen van rattengif zijn aangetroffen in het voedsel. ‘Er is geen effectief tegengif voor het middel’, zo vertelde een medewerker van het epidemologisch centrum van de provincie. Rattengif bevat anti-stollingsmiddel, waardoor kleine interne bloedingen dodelijk worden.

Volgens bewoners van Tangshan, de stad waar de massale vergiftiging zich zaterdag voordeed, zijn zeker honderd mensen bezweken. Honderden personen zijn naar ziekenhuizen gebracht. Sommigen bloedden uit hun mond en oren.