Horeca Dokkum voert gele en rode kaart in

De horecabedrijven in Dokkum voeren een gele en rode kaart in om raddraaiers aan te pakken. Jongeren die zich in een bar agressief gedragen of wapens of drugs in hun bezit hebben krijgen een gele kaart. Als zij zich opnieuw niet aan de huisregels houden krijgen zij een rode kaart. Daarmee zijn zij niet langer welkom in de horecagelegenheden in de binnenstad van Dokkum.

Per geval wordt bekeken hoelang de rode kaart geldt. De laatste maanden wordt het uitgaansgebied geteisterd door vernielingen. Jongeren blijven na het stappen lang in het centrum van de stad hangen en veroorzaken veel overlast. Om het probleem aan te pakken stelden de horecabedrijven samen met de politie en de gemeente Dongeradeel huisregels op.

De politie treedt sinds kort al strenger op tegen vervelend uitgaanspubliek. Voorzitter F. Woudman van de afdeling Noordoost-Friesland van Horeca Nederland verwacht dat het strenge beleid preventief zal werken. ‘Ik hoop dat zij hierdoor nog wel even nadenken voordat zij iets gaan vernielen.’