Sterrestaurant Spetters gaat verbouwen: nieuwe keuken en nieuw interieur

Sterrestaurant Spetters gaat verbouwen: nieuwe keuken en nieuw interieur

Restaurant Spetters in Breskens gaat verbouwen en restylen. Het Zeeuwse sterrestaurant van eigenaar Laurent Smallegange krijgt een nieuwe, ruimere keuken en de huidige Scandinavische stijl in het restaurant verandert in Japandi-stijl. De verbouwing start in april.

Chef-kok Laurent Smallegange start de verbouwing in april met een uitbreiding van de keuken. De bar maakt daarbij plaats voor de koude keuken. Het deel waar nu de koude keuken is, wordt bij de warme keuken getrokken. Dat restaurant Spetters gaat verbouwen, gebeurt zonder verlies van het aantal couverts. 

‘De keukenaanpassing betekent niet alleen meer ruimte voor onze koks, ook de bediening krijgt meer mogelijkheden als de bar wordt verplaatst', zegt Smallegange over de plannen. Deze veranderingen starten half april en duren tweeënhalve week. Doel van de aanpassingen is volgens de eigenaar dat het niveau van de gerechten verder omhoog kan. 

Tijdens de verbouwing in april wordt het keukenpersoneel tijdelijk overgeplaatst naar restaurant De Kluiver, gelegen in hetzelfde pand en ook eigendom van Smallegange. De koks gaan dan onder leiding van keukenchef Daniël Jansen de chef van De Kluiver Steffen Hamelijnck aan de slag met Oosterscheldekreeft, misschien wel het bekendste seizoensproduct uit Zeeland. Gasten kunnen bij dit seafood restaurant kiezen uit acht verschillende kreeftgerechten. 

Japandi-stijl  

Eerst gaat Spetters de keuken verbouwen, later in het jaar wordt de huidige Scandinavische stijl in het restaurant veranderd in Japandi-stijl. Hiermee combineert het interieur Japans en Scandinavisch design en krijgt warmte en rust. Ook de kleurstelling verandert.  

Spetters, dat 12 jaar bestaat, onderging 6 jaar geleden de laatste verbouwing. De aanpassingen nu worden in fases doorgevoerd. Hierom wil Laurent Smallegange het ook geen metamorfose noemen. ‘Ook de toiletten worden aangepakt, maar we gaan de veranderingen gefaseerd doorvoeren zodat we de gasten meenemen in onze ontwikkeling.’ 

Over restaurant Spetters 

Restaurant Spetters is gelegen in de jachthaven van Breskens en biedt ruimte aan 40 gasten. Het restaurant is gevestigd op de eerste verdieping van het gebouw en beschikt sinds de gids van 2014 over een Michelinster. Eigenaar Laurent Smallegange is lid van restaurantvereniging JRE-Nederland. 

De familie Smallegange baat bistro De Kluiver al zo'n 30 jaar uit. Eind 2010 namen Sonja Matthijs en Eddy Smallegange ook Spetters erbij, op dat moment was die exploitatie van Edwin Vinke. Matthijs en Smallegange startten met Spetters in januari 2011, met Laurent toen nog als assistent. 

De culinaire koers van Spetters is veelal gericht op aandacht voor regionale producten zoals schaal- en schelpdieren, en regionale groenten. De wijnkaart bestaat uit ruim 500 wijnen en wordt continu aangevuld en ververst door maître Andres Cocquyt, die een aspirant-sommelier zoekt.