Amsterdams hotel doneert per overnachting 100 liter water aan goed doel

Amsterdams hotel doneert per overnachting 100 liter water aan goed doel

Vandaag, 22 maart, is het Wereld Water Dag. Voor een groot en bekend hotel in Amsterdam aanleiding om te starten met een project waarbij het hotel voor elke overnachting 100 liter water doneert aan een gezin in een ontwikkelingsland via het sociale concept Enjoy Water to Give Water.

Enjoy Water to Give Water is ontstaan uit een samenwerking tussen DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station en Made Blue Foundation. Doel is om per geboekte overnachting 100 liter water te doneren aan een een gezin in een ontwikkelingsland.

Het project past precies in de strategie Travel With Purpose. Dat is één van de maatschappelijke pijlers van DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station. ‘We streven altijd naar een positieve impact op zowel het milieu als de samenleving in onze activiteiten', vertelt General Manager Floris Licht. 

‘Het project snijdt aan twee kanten. Door water te doneren, bieden wij een eerste levensbehoefte aan bij gezinnen in ontwikkelingslanden die het hard nodig hebben. Tegelijkertijd worden onze hotelgasten bewuster van de waarde van water. En ze helpen het hotel een besparing te realiseren. Op deze manier kunnen we onze duurzaamheidsambities met betrekking tot waterbesparing een mooie boost geven.’ 

Vanaf 22 maart, Wereld Water Dag, kunnen hotelgasten via een qr-code zelf kiezen aan welk project ‘hun’ donatie gedaan kan worden. 

Bijdragen aan een betere wereld 

Machiel van Dooren, mede-oprichter Made Blue Foundation: ‘Met Enjoy Water to Give Water gebruiken wij onze kracht als goed doel om gasten te bewegen bewuster om te gaan met (warm)water. Dat doen we door te beginnen met het uitdelen van een cadeautje. Gasten mogen per overnachting en op kosten van het hotel 100 liter water doneren aan een gezin elders op aarde.

Deze hoeveelheid water is voldoende voor een dag lang gebruik. Dus om te drinken, om mee te koken en om te wassen. Uiteindelijk levert dit cadeau niet alleen waardevolle hulp op voor mensen in ontwikkelingslanden, maar ook een significant lager waterverbruik van gasten. Gasten vinden het fijn om op deze manier bij te dragen aan een betere wereld en wij natuurlijk ook.’ 

Meer goede doelen 

Dat DoubleTree by Hilton Amsterdam Centraal Station start met dit project is niet zo vreemd. Vorig jaar trad Floris Licht aan als general manager. Hij heeft bij zijn vorige hotel, Novotel Amsterdam Schiphol Airport, ook al de nodige projecten gelanceerd die bijdragen aan een betere wereld. Zo draaide daar al eens een project met Made Blue Foundation. Daarbij werd voor elke liter water die werd verkocht, 1000 liter schoon drinkwater gedoneerd aan gezinnen in landen waar zulk water geen vanzelfsprekendheid is. 

Ook is Licht oprichter van Hotels for Trees. Daarbij kunnen gasten kiezen de dagelijkse schoonmaak over te slaan en daarmee bomen te doneren voor herbebossingsprojecten. In totaal zijn inmiddels zo'n 140 hotels aangesloten bij Hotels for Trees. Ook zijn sinds de start in 2021 al bijna 120.000 bomen geplant. 

Floris Licht werd voor zijn inspanningen vorig jaar uitgeroepen tot Hotello of the Year 2022.