Novotel Amsterdam Schiphol doneert 50 miljoen liter drinkwater

Novotel Amsterdam Schiphol doneert 50 miljoen liter drinkwater
Floris Licht en Frank van der Tang.

Novotel Amsterdam Schiphol Airport heeft in samenwerking met Made Blue Foundation 50 miljoen liter drinkbaar water gerealiseerd voor ontwikkelingslanden.

Het hotel doneert via Made Blue Foundation geld aan drinkwaterprojecten. Elke geserveerde fles water in het restaurant stelt 1.000 keer de inhoud aan schoon drinkwater beschikbaar in landen als Ethiopië, Tanzania en Vietnam. In de praktijk betekent dit dat er 700 liter per fles van 700 milliliter wordt gerealiseerd.

Eerste uur

Novotel Amsterdam Schiphol Airport was een van de eerste hotels die zich achter het initiatief van Made Blue Foundation schaarde in 2017 met het water op tafel. Sinds kort gebruikt Novotel Amsterdam Schiphol Airport ook de kleinere, herbruikbare flessen waarmee de plastic flessen in de minibar op de slaapkamers worden vervangen.

De afname van 1320 herbruikbare flessen was goed voor 660.000 liter schoon drinkwater en bracht de totale bijdrage van Novotel Amsterdam Schiphol Airport naar meer dan 50 miljoen liter.

Meer water drinken

Floris Licht, general manager van Novotel Amsterdam Schiphol Airport, is zeer te spreken over de herbruikbare flessen: 'Dit eenvoudig te implementeren en duurzame initiatief heeft zoveel voordelen: eliminatie van plastic flessen voor eenmalig gebruik, minder handmatige handelingen door huishoudelijk personeel, minder vervoer van en naar het hotel, onbeperkt bijvullen voor hotelgasten én het doneren van 500 liter water voor elke verkochte fles. Bovendien zien we ook dat onze gasten nu meer water drinken omdat ze de flessen onbeperkt bij kunnen vullen.'

Frank van der Tang, medeoprichter van Made Blue Foundation: 'Door het vervangen van plastic flessen zorgen we voor lagere inkoopkosten en een mooie presentatie bij hotels en een duurzame manier van het schenken van water. Daarmee kunnen wij voor impact zorgen in landen waar bijna 800 miljoen mensen wonen die nog altijd geen toegang hebben tot schoon drinkwater.'

Sinds de oprichting van Made Blue Foundation in 2014 heeft de organisatie al ruim 116.000 mensen voorzien van schoon drinkwater, goed voor ruim 8,5 miljard liter.