Vernieuwde Verhage Walburg in Zwijndrecht twee keer zo groot

Vernieuwde Verhage Walburg in Zwijndrecht twee keer zo groot

In een ruimte die liefst twee keer zo groot is als voorheen, hebben Cathy Overgaauw en Jeffrey Reedijk hun Verhage Walburg in Zwijndrecht heropend. De ondernemers hebben het interieur vernieuwd en een ijssalon met ambachtelijk schepijs en een lunchroom toegevoegd. 'Vijf jaar geleden namen we een bestaande zaak over, nu voelt het écht als ons bedrijf.'

De vestiging in winkelcentrum Walburg in het noorden van Zwijndrecht is in omvang meer dan verdubbeld, doordat het pand van de naastgelegen kapper bij de zaak is betrokken.

Absolute zichtlocatie

‘Toen ik hier begon, heb ik al aangegeven dat ik dit pand erbij zou willen hebben als die gelegenheid zich zou voordoen’, vertelt eigenaar Jeffrey Reedijk. ‘Het is een hoekpand met een grote raampartij, waardoor we heel goed zichtbaar zijn. En straks komt daar een terras bij. We zijn het enige bedrijf in het winkelcentrum met een terras.’

Ambachtelijk schepijs

Naast het vergroten van de oppervlakte is het interieur vernieuwd en hebben de eigenaren een ijssalon met ambachtelijk schepijs en een lunchroom gerealiseerd.

Reedijk daarover: ‘Ik heb Verhage meteen al verteld dat ik het volledige pakket zou willen als ik daarvoor ooit de gelegenheid zou krijgen. Twee deuren verderop zit een ijssalon, die concurrentie ben ik dus aangegaan. Het ijs komt van de IJssalon van Breda en dat is fantastisch goed. Ik wacht nog op de vergunning en dan mogen we ook wijn en bier schenken.’

In de leer in Breda

Op 1 januari startte de verbouwing van het vrijgekomen pand en vanaf 26 februari moest de zaak dicht. ‘Onze medewerkers zijn bij Verhage in Breda gaan werken, omdat dit op dat moment de nieuwste vestiging was en ze daar dezelfde keuken hebben als wij nu. Ook mijn partner en ik zijn daar - een week - in de leer geweest.’

Omzet meer dan verdubbeld

Verhage Walburg is open sinds woensdag 5 april en Reedijk is positief verrast door de belangstelling. ‘De omzet is meer dan verdubbeld ten opzichte van de oude situatie. Natuurlijk is het nog te vroeg om daar conclusies aan te verbinden, omdat er ook nieuwsgierige gasten bij zitten, maar het zegt wel iets over waar we de afgelopen jaren tegenaan liepen.’

Restaurantbeleving

De ondernemer noemt de restaurantbeleving als reden voor de toename. ‘Dat is ook waar Verhage naartoe beweegt. Voorheen had ik veel meer een cafetaria en probeerde ik zoveel mogelijk tafels te plaatsen op een zo klein mogelijke ruimte. In de nieuwe situatie heb ik veel meer mogelijkheden. Natuurlijk serveren we nog friet en snacks, maar met verse sandwiches, tosti’s, Italiaans schepijs, gebak van Dudok en goede koffie denken we alles te hebben wat de gast wenst.’

Trots op medewerkers

De credits geeft hij aan zijn medewerkers. ‘Ook voor hen is de situatie nieuw en als ik dan zie hoe ze alles oppakken, dan maakt me dat heel trots en blij. Het geeft mijn partner en mij eveneens nieuwe energie. Vijf jaar geleden hebben we met veel plezier en enthousiasme een bestaande zaak overgenomen. Door deze verbouwing voelt het echter écht als ons bedrijf.’

Eerder werd ook winkelcentrum Walburg, waar de Verhage-locatie is gerealiseerd, al uitvoerig onder handen genomen.

Tom Bijl

Verhage Walburg opende in 1994 als tweede vestiging van de formule in Zwijndrecht en was in de eerste jaren in handen van Tom Bijl, die later aan de slag ging als directeur van Verhage Franchise.

Franchiseformule Verhage is sinds 1967 actief in de branche. Inmiddels opereren 43 fastservicerestaurants onder de vlag van de van oorsprong Rotterdamse onderneming.