Horecaondernemers slachtoffer van criminelen. Tips om ondermijning te voorkomen

Horecaondernemers slachtoffer van criminelen. Tips om ondermijning te voorkomen

Criminelen azen op kwetsbare horecaondernemers in Zuid-Limburg die nog steeds schade ondervinden van de overstromingen in 2021, zo meldt BNR.

Sinds de watersnood zijn zeker 'enige tientallen' horecaondernemers benaderd door criminelen die financiële steun aanbieden voor schadeherstel en het overeind houden van getroffen cafés of restaurants Die inschatting maakt de Limburgse politie op basis van 'signalen uit het veld', waaronder meldingen bij MMA (Meld Misdaad Anoniem), Platform Veilig Ondernemen en wijkagenten, meldt de Volkskrant.

Ook door de coronacrisis hebben veel horecaondernemers het financieel moeilijk. Zij zijn daardoor mogelijk vatbaar voor de verleiding die wordt geboden door de georganiseerde criminaliteit. Voordat men het door heeft zitten de ondernemers in de tang van criminele organisaties. Deze organisaties gaan zeer professioneel te werk en zijn op zoek naar ondernemers die als stromannen kunnen dienen om crimineel geld wit te wassen. Door horecaondernemers financieel te ondersteunen kopen criminelen zich in bij de onderneming met alle gevolgen van dien.

Tips om ondermijning te voorkomen

  1. 1

  2. 2

  3. 3

  4. 4

  5. 5

  6. 6

En als je het niet vertrouwt?

Zie je verdachte situaties in jouw omgeving, herken je de signalen die worden beschreven of ben je benaderd door criminelen? Meld dit dan bij de politie bij de wijkagent of via 0900-8844. Anoniem melden kan bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.