Amsterdams NH hotel volledig in het nieuw gestoken

Amsterdams NH hotel volledig in het nieuw gestoken

Alle 237 kamers, de entree, het restaurant en de vergaderzalen van NH Amsterdam Leidseplein hebben een flinke opfrisbeurt gekregen. Het design van het hotel is modern, met gebruik van natuurlijke tinten en oog voor duurzaamheid.

NH Amsterdam Leidseplein was voorheen bekend als NH Amsterdam Centre. De nieuwe naam doet nog meer eer aan de ligging midden in het bruisende hart van de Nederlandse hoofdstad. Onlangs heeft NH Amsterdam Leidseplein een restyling ondergaan. Daarbij zijn alle 237 hotelkamers, de entree, restaurant Copper en de vergaderzalen in een nieuw en modern jasje gestoken. 

Daarbij is een mix gezocht van neutrale tinten en warme materialen, om zo een ontspannen sfeer te creëren. Op meerdere plekken in het hotel zijn verwijzingen naar de stad Amsterdam en de historie van het pand te vinden. Zoals de kunstfoto's in de gangen. Het hotel is gebouwd voor de Olympische Spelen van 1928 en heeft een klassieke gevel in de stijl van de Amsterdamse School.

Modernisering NH Amsterdam Leidseplein

Tijdens de modernisering is veel aandacht besteed aan duurzaamheid. De keuzes voor materialen en nieuwe installaties zijn gericht op het verminderen van het energieverbruik.  

Alle 237 kamers hebben een restyling ondergaan. Daarbij zijn op maat gemaakte meubels en moderne voorzieningen gecombineerd met natuurlijke materialen en nieuwe, neutrale tinten.

De vernieuwde hoofdingang is voorzien van natuurlijk hout en meer groen, in lijn met de natuurlijke uitstraling van elke verdieping. Op de etages zijn prints van Amsterdam te vinden en de vergaderzalen zijn vernoemd naar stadsparken. Zoals het Amstelpark, Beatrixpark, Rembrandtpark en het nabijgelegen Vondelpark. 

Txema Ripa Azcona, General Manager van NH Amsterdam Leidseplein: 'Wij kijken ontzettend uit naar dit nieuwe begin met een frisse ‘look and feel’ van het hotel. Wat onveranderd blijft, is ons streven om altijd de beste service te bieden aan gasten die ervoor kiezen om te verblijven in ons hotel, gelegen aan één van de meest centrale pleinen in Amsterdam.’ 

Over Minor Hotels 

NH hotels maakt onderdeel uit van Minor Hotels, een internationale hoteleigenaar, uitbater en investeerder die momenteel meer dan 530 hotels beheert. Minor Hotels is aanwezig in 56 landen en opereert de merken Anantara, Avani, Oaks, Tivoli, NH Collection, NH Hotels, nhow, Elewana, Marriott, Four Seasons, St. Regis, Radisson Blu en Minor International. Met ambitieuze plannen om bestaande merken uit te breiden en strategische overnames te doen in geschikte markten, streeft Minor Hotels een visie na van een meer gepassioneerde en verbonden wereld. 

In Nederland introduceert Minor steeds meer van haar merken, waarbij hotels werden gerebrand die eerst onder NH Hotels of NH Collection opereerden. Zoals Anantara Grand Hotel Krasnapolsky Amsterdam, Tivoli Doelen Amsterdam Hotel en Avani Museum Quarter Amsterdam Hotel

Bekijk deze collectie

Inrichting

Bij de inrichting van je horecazaak en je terras komt veel kijken. Je wilt dat de sfeer past bij het concept en je gasten aanspreekt. Er zijn veel aspecten waar je rekening mee moet houden. In deze collectie tips en inspiratie op het gebied van interieur en exterieur: van het interierontwerp tot meubilair en van routing tot sfeer.