Eindhoven straks potentiële hotspot rijker: tien keukens en drie barren op Strijp-S

Eindhoven straks potentiële hotspot rijker: tien keukens en drie barren op Strijp-S
Het Veemgebouw op Strijp-S in Eindhoven. Fotograaf: Tegendraads.

Eindhoven is binnenkort een potentiële hotspot rijker op Strijp-S, waar tien keukens en drie barren worden gehuisvest in het industriële Veemgebouw. Op het voormalig bedrijventerrein van Philips wordt het nieuwe all day-horecaconcept uitgerold. Eind 2023 moeten de deuren opengaan van STR'EAT Bars & Kitchens in Eindhoven.

Initiatiefnemers zijn Geert Blenckers en Jeroen Van Schijndel van GJD Horeca , die onder meer eigenaar zijn van Bobby's Bar, met vestigingen in Eindhoven, Den Bosch en Helmond. 'We zijn al lang bezig om dit concept van de grond te krijgen', vertelt hij aan Misset Horeca. 'Het wordt een plek waar mensen 's avonds kunnen borrelen, maar overdag ook hun laptop kunnen openklappen.'

Veemgebouw krijgt met STR'EAT nieuwe invulling

Het Veemgebouw in Eindhoven stond enige tijd bekend als de Vershal, met verschillende kleine winkels en horeca-uitbaters. Die formule was echter geen lang leven beschoren. Albert Heijn nam zijn intrek met nog een aantal lokale retailers. 'Nu komt er dus weer horeca terug', zegt Blenckers. 'Binnen hebben we straks ruim tweehonderd zitplaatsen, op het gevelterras is er plek voor zo'n 160 mensen.'

'Negen keukens zullen een vaste invulling krijgen en één keuken zal van thema of seizoen wisselen. Ook is er de mogelijkheid om bekende chefs uit te nodigen voor een bepaalde periode', zegt Blenckers. 'Drie unieke barconcepten zorgen samen voor een aantrekkelijk, onderscheidend en aantrekkelijk aanbod.' Geïnteresseerde partijen kunnen zich nog melden.

STR'EAT in Eindhoven hele dag geopend

Het huidige winkelaanbod, met onder meer Albert Heijn, slagerij Reinders, Wine and Nuts, Jardin d’Olive) en brouwerij Het Veem blijven op hun huidige locatie zitten. Infinitea komt als concept terug binnen STR’EAT in Eindhoven.

STR’EAT moet vanaf het einde van dit jaar 7 dagen in de week open zijn van 09:00 uur in de ochtend tot laat in de avond. Ook bezorgen en afhalen wordt mogelijk.