Kunstdieven stelen prijzige schilderijen bij Helmonds restaurant Nastrium

Kunstdieven stelen prijzige schilderijen bij Helmonds restaurant Nastrium
De schilderijen die werden gestolen bij restaurant Nastrium in Helmond

Restaurant Nastrium in Helmond is slachtoffer geworden van een kunstroof. Twee doeken met de beeltenis van The Godfather daarop werden in de nacht van maandag op dinsdag weggehaald. De schade loopt vermoedelijk in de duizenden euro's.

Bij restaurant Nastrium, gerund door chef Djailany van de Laarschot en zijn vrouw Kim, heeft maandagnacht rond 2.10 uur een opmerkelijke roof plaatsgevonden. Twee schilderijen van de film The Godfather, waarop acteur Marlon Brando is geportretteerd, werden gestolen. Op de beveiligingscamera is een dief in driedelig pak te zien. Toen het alarm afging, gingen de dieven er in een witte bestelbus vandoor met de buit.

'7.000 euro per stuk'

Op sociale media deelt het restaurant foto's van de roof en de twee doeken. Volgens het Eindhovens Dagblad waren de werken van schilder Peter Donkersloot te koop voor 7.000 euro per stuk. 'De schilderijen waren te koop. De dader is daar gericht op af gegaan. Maar al snel ging het alarm af, daar houden ze niet zo van. Hij is hooguit enkele minuten binnen geweest', aldus Kim van de Laarschot tegen de krant.

De schilderijen werden tentoongesteld in restaurant Nastrium, dat is gevestigd aan de Mierloseweg, buiten het centrum van Helmond. Nastrium roept mensen op om informatie te delen met de politie of met het restaurant.

Overigens deed Djailany van de Laarschot op de dag vóór de roof mee als finalist aan de Nederlandse finale Bocuse d'Or in Rotterdam. Marco van der Wijngaard werd daar de winnaar.

Nastrium deelde dit screenshot van de roof op sociale media
Nastrium deelde dit screenshot van de roof op sociale media